ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

 
Η μεγάλη, λέει, Οκτωβριανή Επανάσταση. Παπάρια μάντολες, λέει ο σοβαρός, όποιος σέβεται την Ιστορία. Η της Ρωσίας και των μπολσεβίκων... ''μεγάλη'' Οκτωβριανή Επανάσταση το 1917 δεν ήταν μεγάλη, ούτε και πετυχημένη. Κομουνιστές την έκαναν και μόνο την υπόθεση του κομουνισμού δεν προχώρησαν. Και, τελικά, η μεγάλη και η ιστορική επανάσταση στο όνομα της εργατικής τάξης και του λαού, γκρεμίστηκε μόνη της. Κανένας εξωτερικός ή εσωτερικός εχθρός δεν χρειάστηκε να την ανατρέψει.
 
Η μεγάλη, λέει, Γαλλική Επανάσταση. Παπάρια μάντολες, λέει ο σοβαρός, όποιος σέβεται την πραγματικότητα. Η επανάσταση που δήθεν άλλαξε την Ιστορία το 1789 και ανέτρεψε τους βασιλείς, στη συνέχεια είχε την άνοδο της... Δημοκρατίας με τον Ναπολέοντα, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε... αυτοκράτωρ. Και ο - κατά την Ιστορία ''Μέγας''- ( με μι αρχίζει κι άλλη λέξη) αιματοκύλησε την Ευρώπη. Επειδή, όμως, ο Κορσικανός ήταν της... δημοκρατικής και αντιβασιλικής παράταξης τον είπαν Μεγάλο. Ο Μέγας Ναπολέων. Ο Χίτλερ, που κι αυτός αιματοκύλησε τον κόσμο, έμεινε σκέτος Χίτλερ.
 
Αληθινά Μεγάλη Επανάσταση είναι μόνο η Αμερικάνικη, για να κάνουμε ταμείο. Επειδή και πέτυχε και επειδή ακλόνητα παραμένει ό,τι πέτυχε τέλη του 18ου αιώνα. Τι ακριβώς συνέβη στην αμερικάνικη επανάσταση που γιορτάζεται σα σήμερα 4 Ιουλίου; Με μπροστάρηδες κυρίως τους Άγγλους της Αμερικής ξεσηκώθηκαν οι πολίτες των αποικιών της Μεγάλης Βρετανίας. Πόλεμος, λοιπόν, Άγγλων της Αγγλίας ενάντια στους Άγγλους της αμερικάνικης ηπείρου. 
 
Οι επαναστάτες κήρυξαν την ανεξαρτησία από το βρετανικό στέμμα στις 4 Ιουλίου 1776 και ποιο ήταν το αποτέλεσμα της ένοπλου ξεσηκωμού, που τελείωσε Σεπτέμβριο του 1783; Η Μεγάλη Βρετανία τα μάζεψε κι έφυγε αφού και τυπικά παραχώρησε τις 13 αποικίες της. Σήμερα η πρώην και για αιώνες Νο 1 στρατιωτική δύναμη του πλανήτη Μεγάλη Βρετανία είναι σχεδόν γιουσουφάκι της πλανηταρχίας των ΗΠΑ. 
Και γιατί πέτυχε η αμερικάνικη επανάσταση; Άλλο ερώτημα. Έτσι παίζει ο αποδυτηριάκιας, με ερωτήματα. Πριν απαντήσει στο ερωτημά του ο αποδυτηριακιας, δίνει χρόνο στον αναγνώστη να τσεκάρει τη δική του σκέψη. Άλλο ερώτημα: Γιατί κρατιέται το καθεστώς στις ΗΠΑ και γιατί αυτοδιαλύθηκε η μέχρι το 1991 Σοβιετική Ένωση; Επειδή στις ΗΠΑ υπάρχει καπιταλισμός. Επειδή η Ρωσία κυκλοφορούσε μ΄ ένα δήθεν ''σύστημα'' υπέρ του λαού, αδιάφορο πως οι ίδιοι το χαρακτήριζαν, σοσιαλιστικό, προοδευτικό, λαϊκό, αντιμιλιταριστικό, αντιαποικιακοκρατικό. 
Υπ΄ όψιν ότι στη δήθεν μετα- ''κομουνιστική'' Ρωσία πρώην σκληροτράχηλοι κομματικοί κομουνιστές (Γιέλτσιν, Πούτιν) ανέλαβαν τα πόστα για να κλάνουν καραμπινάτο καπιταλισμό.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ... ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ