ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΞΕΚΡΕΜΑΣΕ ΤΑ ΣΚΟΥΛΑΡΗΚΙΑ ΤΟΥ

 
Σήμερα Κυριακή 11 Ιουλίου γίνονται επαναληπτικές εθνοκές εκλογές στη γειτονιά μας. Την Βουλγαρία. Ακόμα και σήμερα όποιος βρεθεί στη Σόφια είναι απίθανο να αντιληφθεί πως έχουν στηθεί οι βουλευτικές κάλπες.  Όλες τις τελευταίες μέρες δεν έπεσε στους δρόμους ούτε ένα διαφηστικό προεκλογικο υλικό.  Απουσιάζουν εντελώς οι αφίσες κολλημένες εδώ κι εκέι, δεν έγιναν καν προεκλογικές συγκεντρώσεις. Περίεργο, θα πει κανείς. Και μπράβο στους γείτονες που περιορίζονται να... θυμούνται τη διαδικασία στην κάλπη μονάχα στο διαδύκτιο, πολύ σεμνά πάλι.
 
Τι συμβαίνει; Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται με τίποτα να αλλάξει κάτι. Όποιος κι αν εκλεγεί. Αν και το πιθανότερο είναι να μη ξαναβγεί κανένας. Στις εκλογές του περασμένου Απριλίου ο βαρύμαγκας πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ, που κομματικά κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, πήρε 26 % και δεύτερος με 17,7 % ήρθε ένας σώουμαν ξυρισμένος γουλί με διαφορετικά σκουλαρήκια στα δυο αυτιά.  Σλάβι Τρυφόνωφ στο όνομα, που έκανε καθημερινή εκπομπή στην τηλεόταση, κάτι μετξύ Αρναούτογλου και Λαζόπουλου. Τρίτο κόμμα το παραδοσιακό, το πρώην κομουνιστικό με γυναίκα αρχηγό, μάζεψε 15 %.
 
Ο κόσμος δεν ξέρει τι να ψηφίσει, αν δεχθούμε ότι ψηφίζει και δεν καταψηφίζει.  Ο Σλάβι συνεχίζει με τη ξυρισμένη γκάβα, αλλά δεν εμφανίζεται πια με κανένα σκουλαρήκι. Μέχρι τις προηγούμενες εκλογές δεν είχε καμιά σχλέση με πολιτική, όμως είδε ανοικτή την πόρτα του μαγαζιού και μπήκε. Λένε ότι 0 55χρονος πρώην τραγουδιστής Τρυφόνωφ είναι άρρωστος. Και άνθρωποι που τον είχαν ψηφίσει δεν πρόκειται να τον προυιμήσουν πάλι.
Διαβαστε ακομα:

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΙΤΗ