ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ... ΕΦΤΥΣΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ

 

''Μετά τη Δημοκρατία, ας αποκαταστήσουμε και τη δημοκρατία''. Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου, και βέβαια δεν χρειαζόταν να χάσω το χρόνο μου διαβάζοντας και μια αράδα της μεγαλειώδους σαχλαμάρας. Συμβαίνει να μην είναι της πλάκας όλοι όσοι έχουν βήμα στα μμε και γράφουν τις ανοησίες τους. Κάποιοι είναι επικίνδυνοι και είναι κομματάκι δύσκολο να τους απαλλάξεις λόγω βλακείας. 

Τι έγραψε ο άνθρωπος; Για να πουλήσει εξυπνάδα, πολιτικό πολιτισμό, κομματική ποιότητα κλπ κλπ ξεχώρισε δυο πράγματα που πάνε μαζί. Τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Δεν γίνεται το ένα μέγεθος να λειτουργεί σωστά και το άλλο όχι.

Στην επιθυμία του ο φελλός να υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη, δηλαδή να πουλήσει το παραμυθάκι του, την φτύνει. Την δικαιοσύνη φτύνει, όταν ελπίζει δήθεν να… αποκατασταθεί όπως η δημοκρατία. Μα, δεν αποκαταστάθηκε καμιά δημοκρατία. Είμαστε τα νούμερα της οικουμένης αν ικανοποιούμαστε επειδή δεν μας κυβερνάνε οι στρατιωτικοί. Οι χουντικοί (φώτο). Αν μας φτάνει που γλυτώσαμε από τη δικτατορία.

Αν μοιάσει και η δικαιοσύνη με τη δημοκρατία, τότε αυτό μόνο επιτυχία δεν είναι. Είπαμε, όμως. Δικαιοσύνη και δημοκρατία είναι ένα πακέτο. Έχουμε αυτή τη δικαιοσύνη διότι κάνουμε παιχνίδι μ’ αυτή τη δημοκρατία. Άρα, στόχος είναι να βελτιωθεί η δημοκρατία, διότι μόνο έτσι θα γίνει πιο δίκαιη η δικαιοσύνη. Χαίρετε.

Διαβαστε ακομα:

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΝΕ ΤΟ ΣΑΚΑΤΕΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ