ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ... ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ

 
Λέγανε ΠΑΣΟΚ και η λέξη μόνο ήταν αρκετή να παραμερίσει την απάτη. Την πολιτική αλητεία. Την αρπαχτή, την κονόμα, τη βούτα στο δημόσιο ταμείο. Τι είναι αυτά, ανύπαρκτα είναι. Καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος του Κουτσόγιωργας. Γιατί να έχει ευθύνη το κίνημα με τις μίζες του Τσοχατζόπουλου; Στο φινάλε ναι μεν ο Άκης ήταν ο πιο κολλητός του Αντρέα, αλλά δεν ήταν ο αρχηγός ο ίδιος.
Κοντά στον ενάμισυ αιώνα έχει πέσει δουλειά στην επένδυση της πλαστογραφίας, ότι καλοί είμαστε εμείς οι αριστεροί, οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί, οι έχοντες αγωνία για τους λαούς, για την ειρήνη, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι προστάτες των μειοψηφιών, των κυνηγημένων, των αδικημένων... , όλα αυτά είναι δικό μας γήπεδο. Και κακοί είναι οι δεξιοί, οι γεννήτορες των ακροδεξιών, των ρατσιστών, των φασιστών.
Της πουτάνας το μαγκάλι με το που γίνεται κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ Οκτώβριο του 1981. Γαμούσαν και έδερναν οι  πρασινοφρουροί. Η λαϊκιά βάση του λαϊκού κινήματος της λαϊκιά αλλαγής και της προόδου, του σοσιαλισμού και του κοινωνικού μετασχηματισμού. Τα αλάνια ξέσκιζαν και λογαριασμό δεν έδιναν. Σε ποιους, άλλωστε; Στους χουντικούς που είχαν συστεγαστεί με τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου; Ο κάθε πονηρός της πιάτσας με ανοικτό τον κώλο του στη δικαιοσύνη την έκανε στο ΠΑΣΟΚ, που είχε ανοίξει τις πόρτες στον κάθε λαδιάρη. Αρκεί, σου έλεγαν, να πας πρώτα να γραφτείς στην τοπική της περιοχής σου. 
Πρασινοφρουρός με το μισθό του κατώτερου υπαλλήλου και ξαφνικά τον... καμαρωνες νταηλίκι και με εκβιασμούς του παντοδύναμου λαϊκού κινήματος του ΠΑΣΟΚ π.χ. πρόεδρο αθλητικής ομοσπονδίας. Ο τίποτας, ο άγνωστος στο χώρο, ο άσχετος με το αντικείμενο, έχοντας τη στήριξη του καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ και στο όνομα της αέρα πατέρα... πολιτικής αλλαγής, αποκτά εξουσία ανεξέλεγκτη και διαχειρίζεται εκατομμύρια φράγκα. Κάθε χρόνο. Πακέτα που δεν είναι προϊόν δουλειάς, αλλά έτοιμο σπαρταριστό χρήμα από το δημόσιο ταμείο για την ανάπτυξη του... αθλητισμού.

Μπόχα σκέτη στην οργάνωση του κινήματος σε κατώτερο επίπεδο. Η οργανωμένη κομματική αλητεία της πασοκικής βάσης που άλωσε το... δεξιό κράτος ήταν το θεμέλιο, η ρίζα των εγκλημάτων που διέπραξαν οι φιρμάτοι του Ανδρέα. Αυτή η εξήγηση πιθανόν να εισπράττεται ως ακραία και τραβηγμένη. Είναι η αλήθεια, όμως. Η πραγματικότητα. Ο ανθός του ΠΑΣΟΚ ξέσκισε διότι ο κάθε μεγαλοϋπουργός είχε φτιάξει τη δική του προσωπική πυραμίδα στελεχών. Και η μεγάλη πλειοψηφία του κομματικού λαμογισμού έκανε μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ στον Σύριζα, κι αυτό το γεγονός δεν είναι μια άλλη ιστορία.

Φοβερό, ε; Το μισό και βάλε του ΠΑΣΟΚ δεν στελεχώθηκε από παρθένο μαλλί. Προερχόταν από τις νυχτερινές σχολές των αριστερών κομμάτων, Το ίδιο παρατηρήθηκε στη συνέχεια και με τις μεταγραφές του Σύριζα. Η Κουμουνδούρου ... κατελήφθη από το μισό ΠΑΣΟΚ, άλλο αν ο Σύριζα πλασαριζόταν σαν το νέο, το άφθαρτο και ενάντια στο ''παλαιό πολιτικό σύστημα'' που εκπροσωπούσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Οι πασόκοι του υπόγειου και του ισόγειου, όπως άλλωστε και βουλευτές του ''κινήματος'', όταν πήραν πρέφα ότι το μαγαζί τους βάρεσε διάλυση, την έκαναν επιτόπου. Δεν είναι κορόιδα. Δεν είναι γραφικοί. Πτυχιουχοι τυχοδιώκτες της κομματικοκρατίας είναι κι αν τους τσεκάρεις στο μισό μέτρο θα φοβηθεί το μάτι σου. Δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να τρουπώσουν στον Σύριζα, προκειμένου να παραμείνουν στο παιχνίδι, που το παίζουν τυφλό σύστημα. Στο φινάλε... ιδεολογικά το πρώην πασόκ συγγενές είναι με τον σύριζα. Να, γιατί με ανοικτές συντροφικές αγκάλες καλοδέχτηκαν τους μπαρουτοκαπνισμένους πασοκικούς ''αγωνιστές'' με τα παράσημα κυβερνητικού τσαμπουκά.
Γιάννος Παπαντωνίου. Κλασική περίπτωση πολιτικού στο ΠΑΣΟΚ. Γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1949, σα σήμερα 27 Ιουλίου, και μέχρι το 1980 ήταν στέλεχος του ΚΚ Εσωτερικού. Έκανε μεταγραφή το 1981 στο ΠΑΣΟΚ, άλλωστε όπως ένα σωρό άλλοι από το κόμμα του, το ΚΚΕ, το ΕΚΚΕ και άλλα μαρξιστικά, μαοϊκά, βάλτε να πάνε πήγανε.
Συμβαίνει περίπου το ίδιο και με τους σπουδαστές των δραματικών σχολών. Διδάσκονται Σαίξπηρ και Ρακίνα, Σοφοκλή και Αισχύλο, Μπέκετ και Ο' Νηλ, αλλά όταν αποφοιτήσουν θα παίζουν φτηνές μαλακίες στο θέατρο και σε σήριαλ. Με άλλα όνειρα οργανώθηκε στο ΚΚ Εσ. ο σύντροφος Γιάννος, αλλά δεν θα γινόταν ποτέ ευρωβουλευτής και υπουργάρα οικονομικών και άμυνας αν δεν την έκανε στο ΠΑΣΟΚ. 
Η εξουσία έχει κόστος. Μπλέχτηκε ο Παπαντωνίου, τον μπλέξανε, τον φυλακίσανε, αθώος ή ένοχος, μικρή έχει σημασία. Στη Λίστα Λαγκάρντ, στις έξι φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού, σε αδήλωτο εισόδημα κλπ. Μην κολλήσουμε στα προσωπικά, στον όποιον Γιάννο. Η ουσία είναι ότι και στα κόμματα της... καλής πλευράς κυκλοφορούν εγκληματίες ή μάλλον είναι πιο εύκολη η διαπλοκή και η διαφθορά διότι το αριστερό ή το παραμύθι φούρναρης αριστερό κόμμα θεωρητικά είναι... καθαρό.
Διαβαστε ακομα:

ΕΤΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΩΛΟΣΤΕΦΑΝΗ…