Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΚΟΜΕΝΟΣ

 

Όλα όσα ξέρουμε για τον ιστορικό ηγέτη του κομουνισμού στην Ελλάδα είναι σχεδόν τίποτα σε σύγκριση μ’ αυτά που υπάρχουν στους απόρρητους φακέλους στην Ελλάδα και στην Ρωσία, σχετικά με τη δράση του Νίκου Ζαχαριάδη. Και τη ζωή της πιο μεγάλης ηγετικής μορφής του κομουνισμού, που γεννήθηκε Απρίλιο του 1903 στην Ανδριανούπολη, τότε της οθωμανικής αυτοκρατορίας και πέθανε το 1973, σα σήμερα πρώτη Αυγούστου, στο Σουργκούτ Χαντμανσίας της σοβιετικής αυτοκρατορίας ή Σοβιετικής Ένωσης.

Πως και από τι πέθανε ο Ζαχαριάδης, ο μεγάλος αρχηγός του ΚΚΕ, ο μπροστάρης του κόμματος για 22 χρόνια (1934- 1956), αλλά και ο αρχιπροδότης, είναι ζητήματα που δεν έχουν απαντηθεί οριστικά. Ήταν οπαδός της ΑΕΚ, όχι κάποιας άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας. Τον λάτρευαν, τον έβλεπαν ερωτικά, ήταν καψούρες μαζί του όλες σχεδόν οι κοπέλλες, οι αγωνίστριες, οι στρατευμένες στο κόμμα, άλλωστε ήταν ο γκόμενος, ο κούκλος. Μια από τις γυναίκες που παντρεύτηκε, κομματική κι αυτή, υπέγραψε κι αυτή την απόφαση ότι είναι προδότης.

Αυτά δεν αμφισβητούνται. Ακόμα ότι το κόμμα, το δικό του κόμμα τον χαρακτήρισε συνεργάτη της Ιντέλιτζενς Σέρβις. Αυτές οι πουστιές είναι ''θεσμός'', είναι απολύτως αποδεκτές για το ΚΚΕ. Στο φινάλε ο Ζαχαριάδης δεν είναι ο μόνος... Οι λεγόμενες ολομέλειες και τα λεγόμενα συνέδρια έχουν ρίξει στα σκατά όλα (!) σχεδόν τα στελέχη πρώτης γραμμής. Χαφιές ο Σιάντος. Προδότης ο Βελουχιώτης. Προδότης ο Πλουμίδης. Προδότης και ο Μάρκος Βαφειάδης, ο αρχιστράτηγος του αντάρτικού στρατού στον εμφύλιο.

Με τον τελευταίο ο Ζαχαριάδης, μάλλον ο Βαφειάδης με τον Ζαχαριάδη είχε αντιπαλότητα γκομενική, ας την πούμε σεμνά ερωτική. Στην ολομέλεια του κόμματος το 1957 ο Μάρκος είπε στον Ζαχαριάδη: ''Γαμώ την μάνα σου, πούστη Ζαχαριάδη''! Όχι, βέβαια, για γυναικοδουλειά, αλλά για τα κρίσιμα ζητήματα της Ελλάδος και του διεθνιστικού κινήματος. Αυτό είναι το ψώνιο του κομουνιστή, θαρρεί πως από τη δράση του κόμματος θα αλλάξει η ζωή σε μια χώρα, στον πλανήτη όλο.

Ο Ζαχαριάδης ''αυτοκτόνησε'', δολοφονήθηκε από κομματικούς συντρόφους, πέθανε από... φυσικά αίτια. Μόνο το τι έχει υποστηριχθεί επίσημα και δημόσια σε Ελλάδα- και Σοβιετική Ένωση εκεί όπου εξορίστηκε ο προδότης και εχθρός του κομουνισμού από τους… υπηρέτες της ιδεολογίας-  είναι υπεραρκετό για φωτιστεί η αλήθεια. Το αίσχος, δηλαδή, μαζί η ανηθικότητα και η απάτη, που τόσο εύκολα διακονούν οι δηλωμένοι κομματικοί κάθε μεγάλης προφητείας, κοσμοθεωρίας, θρησκείας.
Διαβαστε ακομα: