ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟ... ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ FAIR PLAY

 
Οι Αμερικανοί, δηλαδή η κυβέρνηση του Μπάιντεν, κατηγορείται ότι άφησε στο ελεος του Αλλάχ, τον κόσμο στο Αφγανιστάν μετά την επικράτηση των Τάλιμπαν, οι οποίοι έγιναν πάλι κατάσταση, μάλιστα χωρίς να βρουν αντίσταση. Οι φωνές είναι αμερικάνικες, επώνυμων από καλλιτέχμες μέχρι φιλόσοφους. Αυτό θα παρατηρήσει κανείς αν παρακολουθεί τι γίνεται, και δεν εννοώ τα ρεπορτάζ για τρίχες ανύπαρκτα πράγματα, π.χ. ζει τον έρωτα της ένα πορνίδιο με τον καινούργιο γκόμενο. Ή διαβάστε που κολύμπησε η πενηντάρα τάδε με μπικίνι τολμηρό και χωρίς ρετούς.
Η Αμερική, λένε, στήριζε μια κυβέρνηση διεφθαρμένη στο Αφγανιστάν και είχε την ηθική ευθύνη για ό,τι ακολούθησε με την προέλαση των τάλιμπαν ελευθερωτών. Μπλέξανε οι... ελευθερωτές. Οι Αμερικάνοι να σώσουν το Αφγανιστάν από το ταλιμπανάτο, οι τάλιμπαν να σώσουν τη χώρα από τους Αμερικάνους.
Καμιά ευθύνη δεν έχουν οι ΗΠΑ που κρατούσαν κάτι διεφθαρμένους και διαπλεκόμενους στην κυβέρνηση. Η ευθύνη είναι άλλη. Που η πλανηταρχία μπερδεύται στα εσωτερικά ξένης χώρας. Αυτό είναι το διαχρονικό έγκλημα του κάυε ισχυρού. Κι όταν τα πράγματα έρθουν τούμπα οι ''προστάτες'' παίρνοπυν μαζί τους τα ''εργαλεία'' τους. Το ανώτερο και μεσαίο υπηρετικό προσωπικό. 
Οι αποικιοκράτες Ευρωπαίοι όταν ήρθε η ώρα να αποσυρθούν, Βέλγοι, Άγγλοι, Ολλανδοί και σία, πήραν μαζί τους τις οικογένειες των ντόπιων ''συνεργατών'' τους. Και απορούσε ο ανήξερος τουρίστας τη δεκαετία του '60 να συναντά νέγρους καλοντυμένους και νοικοκυρεμένους στην πρωτεύουσα των άλλοτε αποικιοκρατικών χωρών. Οι ΗΠΑ τα  μάζεψαν κι έφυγαν πριν μπουν στην Καμπούλ οι τάλιμπαν εγκαταλείποντας τους ''έμπιστους'' τους Αφγανούς, να τους φάνε ζωντανούς οι μαχαιροβγάλτες ελευθερωτές με τα σαρίκια.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ!