Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ… ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

 

Επικοινωνιολόγος δίπλα στον Μητσοτάκη. Αμερικάνος, πετυχημένος, φημισμένος. Ναι, αλλά δεν… πληρώνεται πληροφόρησε ο κυβερνητικός, δηλαδή ο πρωθυπουργικός εκπρόσωπος. Ύποπτο! Επικίνδυνο. Απαράδεκτο. Να μην έχει αμοιβή ο… Καρανίκας Νίκος της ΝΔ.. 

Βάλαμε στην κουβέντα τον Καρανίκα Νίκο, τον στρατηγικό σύμβουλο του πρώην, του Τσίπρα, αλλά μιλάμε σοβαρά. Τι θα πει δεν πληρώνεται ο κύριος; (Στη φώτο, ο Αμερικανός γκουρού της επικοινωνίας με τον φίλο του Μητσοατάκη). Αν κάνει δουλειά, να πληρωθεί. Αν έχει ευθύνη πως θα τη ζητήσουμε, αν μας κάνει τη χάρη να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του.

Αντιληπτό πως μιλάμε ακαδημαϊκά. Γενικά. Και, με αφορμή την περίπτωση του πρώην επικοινωνιολόγου του Μπιλ Κλίντον, λέμε ότι είναι παπατζήδικα πράματα να εργάζεται κανείς χωρίς αμοιβή, χωρίς συμφωνία οικονομική στο δημόσιο, να είναι συνεργάτης υπουργού κλπ κλπ.

Αν είναι έτσι, τότε να διοριστεί χωρίς να παίρνει λεφτά κάποιος και πρωθυπουργός. Και υπουργός. Και διοικητής στην Τράπεζα Ελλάδος. Και διευθυντής σε δημόσια επιχείρηση. Γιατί, όχι; Θα γλυτώσουμε λεφτά. Θα μας δουλεύει τζάμπα.

Τελικά. Το θέμα δεν είναι ο Αμερικάνος επικοινωνιολόγος. Είναι η δημόσια τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου: Τι φωνάζετε; Δεν παίρνει μία ο άνθρωπος.

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΟ ΤΡΟΧΑΔΗΝ; ΣΤΟ ΒΑΔΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ!