ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη είναι η σημερινή, τρίτη μέρα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Της Κομουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Δεν είναι δυνατόν! Να τιμούν αυτόν που τον έβριζαν. Θεμιτό στην πολιτική να τα σούρεις σε κάποιον, διότι τον θεωρείς προδότη, και ό,τι άλλο είχε κατηγορήσει η ΚΝΕ τον μεγάλο Έλληνα.

Το απίστευτο είναι ότι τολμάνε να τιμούν τον Μίκη χωρίς ποτέ, προηγουμένως, να έχουν ζητήσει συγγνώμην. Κάναμε λάθος, είμαστε ασυγχώρητοι, αποσύρουμε τις βαρύτατες κατηγορίες μπλα μπλα μπλα. Να ζητήσουν συγγνώμη από τον κόσμο, όχι από τον αθάνατο Μίκη. Το θέμα, άλλωστε, δεν είναι προσωπικό.

Πολιτικά είχαν καταδικάσει τον κομουνιστή Μίκη Θεοδωράκη οι νεολαίοι του ΚΚΕ. Οι μηδενικοί μπροστά στο μέγεθος της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο του μουσικοσυνθέτη. Να τον τιμήσουν τον Μίκη, και να τιμηθούν κι αυτοί με τη τιμή που θα αποδώσουν στο αξεπέραστο δημιουργό. Γιατί, όχι. Όταν, όμως, τους λείπει η τσίπα, όταν δεν νοιώθουν καμιά ντροπή και ξεχνάνε την πολιτική αλητεία τους σε βάρος του Μίκη, δεν έχει καμιά αξία ό,τι κόλπα στήνουν για να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους μια φορά ακόμα.

Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ… ΒΟΥΛΗ!