ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ... ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

 

Χάρης Καστανίδης. Αναντάμ παπαντάμ παλαιοκομματικός. Πασόκος καραμπινάτος. Ένας γραφικός τύπος από κομματικής σκοπιάς στα όρια του φαιδρού. Μιλάει και μπερδεύει ''ιδεολογίες'', δηλαδή αερολογίες. Κι όμως σε κάποια φάση έβγαινε πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Υποψήφιος πρόεδρος στις εσωκομματικές εκλογές του κινάλ, να φάει τη θέση της Φώφης Γεννηματά. Τι είπε ο τύπος και στα 65 του χρόνια παραμένει κολλημένος στην αντιπαλότητα με την ΝΔ. Ξεχνάει ότι τη θέση του ΠΑΣΟΚ απέναντι έχει καταλάβει ο Σύριζα. ''Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε βαρύ τίμημα για τη συνεργασία του με τη δεξιά, το 2012''. Αυτό είπε.

Γιατί οι πολιτικοί απατεώνες χαρακτηρίζουν ''δεξιά'' την ΝΔ; Για να παραμυθιάζουν ότι οι ίδιοι… δεν είναι δεξιοί. Στα λόγια! Αν γίνουν κυβέρνηση θα είναι μια από τα ίδια με την ΝΔ. Όχι ακριβώς τα ίδια, αλλά πολύ περισσότερο ασυνεπείς στις θέσεις τους από τους νεοδημοκράτες.

Δεν έχει να πει κάτι ο Τσίπρας, ουσιαστικό και αληθινό. Στην αντιπολίτευση δυο χρόνια την βγάζει αυτοχαρακτηριζόμενος ''προοδευτικός'' και κατηγορώντας την ΝΔ για ''δεξιά''. Τέτοια φτώχεια αντιπολίτευσης. Και τέτοιος αποπροσανατολισμός. Γιατί η ΝΔ δεν είναι δεξιά. Τι είναι; Τίποτα δεν είναι. Είναι όπως την θέλουν οι καιροί και οι καταστάσεις. Είναι η κυβέρνηση μικρού κράτους, μέλους της Ευρώπης που δεν έχει περιθώρια να είναι διαφορετική.

Έγινε κυβέρνηση ο Σύριζα. Έπαιξε τη μπάλα που ήταν υποχρεωμένος ανεξάρτητα με τι χρώμα φανέλας βγήκε στο γήπεδο. ''Είμαι αριστερός'' έλεγε ο Τσίπρας και γελάγανε τα μπετά στην εξέδρα. Ήταν η συνέχεια του Σαμαρά, με μόνη διαφορά ότι ήταν πιο σκληροπυρηνικός μνημονιακά.

Έτσι και οι πεθαμένοι πασοκτσήδες. Το παίζουν αντιδεξιοί, διότι δεν έχουν να πουν κάτι πέρα από ταμπέλες. Στη φώτο ο Καστανίδης και ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο μετά την διαγραφή του πρώτου από τον δεύτερο.  

Διαβαστε ακομα:

ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ...