ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 
Προελαύνουν οι αντάρτες. Στοπ! Πράγματι το αντάρτικο έχει φουντώσει στην Αιθιοπία κι εγώ ούτε να το σκέπτομαι ότι θα βρισκόμουν στην Αντίς Αμπέμπα. Είπα ''ΣΤΟΠ'' διότι θεώρησα απαραίτητα να αναφέρω κάτι: Είναι σίγουρο πως μέσα στις δέκα τουλάχιστον διαφορετικές αντάρτικες ομάδες έχουν εγκλωβιστεί και άτομα που δεν θα ήθελαν να μπλέξουν σε τέτοιες ιστορίες... Έτσι συνήθως συμβαίνει. Και, βέβαια, οι αντάρτικες ιστορίες ξεκινούν πάντα από τον τυχοδιωκτισμό ανθρώπων που επιδιώκουν να είναι στο κόλπο όταν τα πράγματα ηρεμήσουν...
Τι γίνεται σήμερα στην Αιθιοπία; Αντίπαλος είναι η κυβέρνηση. Ξεσηκώθηκε ο κόσμος, φτιάχτηκαν οι ένοπλες πατριωτικές συμμορίες και οι εννέα από τις δέκα είπαν να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο αντικυβερνητικό. Στοπ! 
Μην τα αφήνουμε να περνάνε τα γεγονότα εμείς που διαβάζουμε βουλωμένο γράμμα. Που ξέρουμε, δηλαδή που δεν αγνοούμε ποιο είναι το αμέσως επόμενο επεισόδιο στο πασίγνωστο αντιστασιακό σενάριο από καταβολής ξεσηκωμών. Τα βρίσκουν οι έχοντες μεταξύ τους διαφορές αντάρτικες μονάδες και μόλις ρίξουν τον κοινό εχθρό, βγάζουν τα μάτια τους.
Για τα μάτια τώρα της παγκόσμιας κοινής γνώμης οι ΗΠΑ... συνέστησαν κατάπαυση πυρός, αλλά οι γεμιστήρες θα ξαναμπούν στη θέση τους αφού θα σκοτωθούν μεταξύ τους οι αντάρτες μετά τη νίκη τους. Κι αυτή θα είναι η συνέχεια του πολέμου που τον λένε εμφύλιο ενώ είναι ''προσωπικός'' των αρχηγών των κατσαπλιάδων της χώρας, στρατιωτικών και παραστρατιωτικών.
Διαβαστε ακομνα:

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΤΖΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΑΤΖΗ