ΤΟ ΠΟΛΥΕΧΝΕΙΟ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ… ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

 

Γιατί έγινε το ''Πολυτεχνείο''; Το τελευταίο που σκεφτόντουσαν όσοι έλαβαν μέρος στην εξέγερση ήταν να κάνουν ό,τι έκαναν με στόχο αυτή η αντιστασιακή πράξη ενάντια στη χούντα να… γιορτάζεται κάθε χρόνο. Αυτό συμβαίνει κάθε 17 Νοεμβρίου. Μια απροκάλυπτη καπηλεία του ''Πολυτεχνείου''.

Ντροπή για την Ελλάδα της πολιτικής να επιβληθεί δικτατορία το 1967. Ντροπή κυρίως των κομμάτων. Τους μάζεψαν άγρια μεσάνυχτα κάτι γελοίοι αξιωματικοί που εύκολα πήραν την κατάσταση στα χέρια. Και χωρίς καν να απειλούνται στα σοβαρά από τα οργανωμένα κόμματα και οργανωμένους πολίτες οι πραξικοπηματίες κάθισαν στην εξουσία επτά χρόνια.

Αυτά είναι γεγονότα. Οι χουντικοί έβγαλαν τα τανκ από τα στρατόπεδα για να κυβερνήσουν. Επανερχόμεθα στο ερώτημα. Αυτοί που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο για ποιο σκοπό το έκαναν; Να παρακαλάνε τα αδέλφια τους, τη φανταρία να μην μπουκάρουν στο Πολυτεχνείο; Να παρασύρουν τον κόσμο να ξεσηκωθεί. Να εφαρμόσουν ένα συγκεκριμένο πλάνο αντίστασης και ανατροπής των Απριλιανών; Απ’ όλα αυτά τίποτα δεν έγινε.

Τελικά, αυτό που έμεινε είναι η πολυμεταχειρισμένη… γιορταστική διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Και δίνει την ευκαιρία σε λίγους σχετικούς και πάρα πολλούς άσχετους να πουλάνε το παραμύθι τους.

Διαβαστε ακομα:

ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ