ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΚΚΕ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ

 

Η κατεύθυνση είναι προς τα δεξιά. Πάντα. Από αριστερά προς τα δεξιά. Το αντίθετο, από δεξιά προς τα αριστερά οι περιπτώσεις δεν είναι απλά μεμονωμένες, είναι ποσοστιαία σε βαθμό μηδενικό. Και μιλάμε για οργανωμένους κομματικούς που κάνουν μεταγραφή από αριστερά προς τα δεξιά. Δεν μιλάμε για εγγραφές, κάποιους μοναχικούς λύκους οι οποίοι κάποια στιγμή αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν πολιτικά μέσα από κόμμα και επιλέγουν ένα αριστερό.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η κατεύθυνση είναι προς τα δεξιά, από αριστερά προς τα δεξιά. Ο κανόνας. Ειδικά, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης το φαινόμενο είχε πάρει οργιώδεις διαστάσεις. Μπουλούκια αγωνιστών της αριστεράς το σκάγανε από την κολυμπήθρα των κομουνιστικών κομμάτων και νεολαιών, ΚΚΕ, ΚΚ Ες. και σία, για να ενταχθούν στο υποτίθεται αριστερό ΠΑΣΟΚ.

Και στη συνέχεια οι ίδιοι, κάποιοι από τους ίδιους συνέχιζαν την κομματική τους πορεία με μια άλλη μεταγραφή, από το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ.  

Και ξαφνικά κάποιοι επώνυμοι αποφασίζουν να μετακινηθούν στο ΚΚΕ. Κάποια γνωστά ονόματα, άσχετοι μεταξύ τους, άγνωστοι, άλλοι επιστρέφουν, άλλοι έρχονται από τον Σύριζα, άλλοι για πρώτη φορά δηλώνουν κομματικοί. Τι σημαίνει αυτό κόντρα στη ροή του ανέμου που δεκαετίες κρατεί; Λέω για την κατεύθυνση από αριστερά στα δεξιά.

Τι σημαίνει; Κάτι σημαίνει; Τι; Τίποτα. Γιατί να μη σημαίνει κάτι το συγκεκριμένο… τίποτα. Μια υπόθεση προσωπική. Αυτό ακριβώς. Μια προσωπική υπόθεση ήταν οι αμέτρητες μετακινήσεις κομουνιστών από το ΚΚΕ προς ΚΚ Ες., ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμό, Σύριζα, Δημάρ και σία. Δεν βοήθησαν την Ελλάδα, τη χώρα και την κοινωνία.
Γιατί από το ΚΚΕ πήγαν στο ΠΑΣΟΚ; Για το ίδιο λόγο που στη συνέχεια πήγαν στον Σύριζα. Πάνε στο κόμμα που έχει ρεύμα. Και σε κόμμα που βρίσκεται σε άνοδο θα ενταχθεί ο ανένταχτος, όταν αποφασίσει να εκτεθεί σε κόμμα. Και θα ενταχθεί σ΄εκείνο το κόμμα που έχει πιθανότητες να κυβερνήσει, έστω κι αν προσωπικά οι απόψεις του είναι διαφορετικές. 
Σκηνικό που παίχθηκε και συνεχίζει να παίζει στη Βουλή: Πρώην του ΚΚΕ, άτομα που ξεκίνησαν από το ΚΚΕ σε πολιτική αντιπαράθεση με τη φανέλα του Κινάλ, του Σύριζα, της ΝΔ.
Να επανέλθουμε στο θέμα μας. Μέσα σ’ αυτούς που πλησιάζουν ή πλησίασαν, εντάχθηκαν τελευταία στο ΚΚΕ και ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, πρώην συριζαίος.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ