ΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΑΛΕΞΗ

 
Του αγίου Γρηγορόπουλου σήμερα. Ημέρα - θεσμός. Βέβαια. Η Αθήνα θα πληρώσει όπως κάθε χρόνο στις 6 Δεκεμβρίου τον καθιερωμένο φόρο της... ''πολικοποιημένης'' αλητείας εκείνων των αμετανόητων τραμπούκων, οι οποίοι παραμύθι φούρναρης... τιμούν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Του 16χρονου δολοφονημένου από μπάτσο στις 6 Δεκεμβρίου, το 2008.
Θέλουν να τα τα σπάσουν. Να κάνουν ζημιές. Να δηλώσουν το παρών τους με τσαμπουκάδες. Και δεν χάνουν την ευκαιρία την επέτειο του χαμού του Γρηγορόπουλου. Βρίσκουν και κάνουν. Είναι μια συμμορία και τα βάζουν ανοικτά με όλη την κοινωνία. Με την οργανωμένη αστυνομία. Και κάθε χρόνο τα καταφέρνουν στο show τους.  
Να μιλήσουμε πολιτικά; Με λογική. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία στις προκάτ πέρα για πέρα ακρότητες που είναι σίγουρο ότι θα επαναληφθούν και φέτος. Και θα τις ξαναζήσουμε και του χρόνου, γιατί; Επειδή είναι χαμηλόφωνες επί της ουσίας οι φωνές, οι αντιδράσεις από τους... ''αντιδραστικούς'', τους ''συντηρητικούς''.
Την Ελλάδα του σήμερα δεν την εκφράζει ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Γρηγορόπουλο. Δεν στέκει με τίποτα να ισχυριστεί κανείς ότι το εν λόγω περιστατικό δείχνει την... κρατική βία. Δεν είμαστε στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου και του αστυνομικού κράτους, πριν σκάσει μύτη η δικτατορία. Οι γνωστοί άγνωστοι, όμως, θα δώσουν και σήμερα το δικό τους ρεσιτάλ, στο όνομα δήθεν του... συμβόλου, του Γρηγορόπουλου.

Ήρωας είναι εκείνος που κάνει κάτι αξιοθαύμαστο, και για το γενικό καλό. Ο άτυχος Γρηγορόπουλος δεν διέπραξε ο ίδιος κάτι αξιομνημόνευτο, δεν πέτυχε κάτι με τη δολοφονία του. Ούτε επεδίωξε, προκάλεσε τη δολοφονία του.

Για την Ιστορία. Ο φονιάς του Γρηγορόπουλου, του οποίου ούτε το όνομα αξίζει να αναφέρεται, είναι ελεύθερος σήμερα, αφού έκανε τα χρονάκια του στη φυλακή.
Διαωαστε ακομα:

ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΖΑΛΙΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ... ΚΙΝΑΛ