ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΕΧΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Το σκηνικό έχει την πλάκα του. Παπανδρέου εναντίον Ανδρουλάκη. Ανέκδοτο. Όταν πρωτόγινε υπουργός ο Γιωργάκης, λόγω του μπαμπά του, στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο άλλος, ο Ανδρουλάκης ήταν μαθητούδι του δημοτικού σχολείου. Ο ένας μεταφράζει από τα αγγλικά στο κεφάλι του πριν μιλήσει ελληνικά. Ο βουνήσιος Ανδρουλάκης μιλάει κρητικά και τα μεταφράζει ελληνικά.

Κομματόσκυλο ο Κρητικός, γεννήθηκε μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αβανταρίστηκε στα ίσα από τα δυο κανάλια του Βραρδινογιάννη, το άλφα και το σταρ, και παραμένει το φαβορί, διότι για τους παλαιοπασόκους εκπροσωπεί το αέρα πατέρα νέο. Το καινούργιο.

Στην πραγματικότητα έχουν βαρεθεί τους μεταχειρισμένους. Τους παλιούς. Να έρθει το καινούργιο, κι ας είναι ό,τι είναι. Με ποια κυβικά, όμως, να σταθεί στη Βουλή ο… καινούργιος; Για πλάκα τον έχει, για πρωινό ο Τσίρκας. Θα τον πετσοκόβει, τον έχει για εύκολο αντίπαλο.

Γιατί έχασε ο Λοβέρδος; Αυτός δεν μιλάει αγγλικά και κρητικά, μιλάει αθηναϊκά. Ρίχνει στο τραπέζι θέματα τεχνοκρατικά, κάτι για ΑΕΠ και σία, που δεν συγκινούν τον λαουτζίκο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο συνταγματολόγος βγήκε πρώτος στην Αθήνα και τον Πειραιά.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΧΑΡΤΙΑ