ΠΗΡΕ ΤΑ ΕΠΑΝΩ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ 'ΝΑΙ ΑΓΓΛΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ 

Μια μαγευτική χώρα στην Νότια Αφρική, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για λάθους λόγους. Ούρλιαζαν τα κανάλια ότι η νέα παραλλαγή Όμικρον του covid ξεκίνησε από την Μποτσουάνα και έπεσε πανικός. Για μια ακόμη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας στοχοποιήθηκε η Αφρική.

Βγήκαν όμως μετά – όπως και ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Μποτσουάνα, Γεράσιμος Σιούτας - και είπαν ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν δημιουργήθηκε στην χώρα, αλλά την έφεραν διπλωμάτες.

Η Μποτσουάνα με τον ορυκτό της πλούτο (είχε τα μεγαλύτερα κοιτάσματα διαμαντιών), θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο πλούσια κράτη του κόσμου, αν δεν την “έγδυναν” οι Άγγλοι κατακτητές. Οι λευκοί, όπως έκαναν σε όλη την Αφρική αφάνισαν ανθρώπους και πλούτο. Δολοφόνησαν και λήστεψαν την Αφρική – για να το πω απλά.

Η Μποτσουάνα ως Αγγλική αποικία ήταν μία από τις πιο φτωχές χώρες στο κόσμο, με κατά κεφαλήν εισόδημα περίπου 70 δολαρίων το χρόνο. Από το 1966 που κέρδισε την ανεξαρτησία της και έγινε προεδρική Δημοκρατία μεταμορφώθηκε σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου, με κατά κεφαλήν εισόδημα περίπου 16.400 δολαρίων το χρόνο το 2013.

Η Μποτσουάνα (Botswana), είναι περίκλειστη (δεν έχει θάλασσα) χώρα στη νότια Αφρική. Έχει έκταση 581.730 τ. χλμ. και πληθυσμό 2.410.338 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2021 και είναι μια από τις πιο αραιοκατοικημένες χώρες στο κόσμο. Η οικονομία της χώρας είναι στενά συνδεδεμένη με….

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr