ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ... ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 
Δεν υπάρχει ''κέντρο'' στην πολιτική πραγματικότητα. Κανένα κόμμα, αυτοαποκαλούμενο… κεντρώο όταν έγινε κυβέρνηση δεν εφάρμοσε τέτοια πολιτική που αντικειμενικά στέκει να τη χαρακτηρίσεις… κεντρώα. Δεν υπάρχει και αριστερά - στην πράξη. Στα λόγια υπάρχει ό,τι γουστάρει ο καθένας. Να, όμως, με την… επιστροφή του ΠΑΣΟΚ που μας ζαλίζουν τον έρωτα περί… κεντροαριστεράς.
 
Τι είναι το ΠΑΣΟΚ, τραίνο είναι που πάει κι έρχεται; Κάνει, δηλαδή, δρομολόγια. Και επειδή είχε αποσυρθεί στο νεκροταφείο οχημάτων, και αφού διόρθωσαν τις βλάβες του, το σενιάρισαν, το ξαναβάλανε στη γραμμή Κοκκινιά – Πέραμα.
 
Άνθρωποι σοβαροί έχουν πέσει στο λούκι της απόλυτης πλάκας και καλούνται να μιλήσουν για το μέλλον της… κεντροαριστεράς. Για μια ανύπαρκτη ιστορία. Αφορμή οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπου το πασοκιναλ καβάλησε το 10%. Έκανε άλμα, ενώ παραμένουν στα ίδια ή και χάνουν ποσοστά ΝΔ και Σύριζα.
 
Άλλο τι ψάρια θα πιάσει στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, ποιο το ποσοστό του, κι άλλο ότι εκπροσωπεί κομματικά και… ιδεολογικά την κεντροαριστερά. Έστω ότι κερδίζει τις προσεχείς εκλογές το… νέο ΠΑΣΟΚ με Ανδρουλάκη αρχηγό. Και λοιπόν; Από κεντροδεξιά θα πάμε… κεντροαριστερά; Ναι, αυτό θα γίνει, όπως έγινε το άλλο. Από αριστερά με Σύριζα πήγαμε… κεντροδεξιά με ΝΔ.
 
Αυτά τα περί δεξιάς και αριστεράς, κεντροαριστεράς και ακροδεξιάς ισχύουν μόνο στο ποδόσφαιρο. Γιατί υπάρχουν παίκτες που είναι ικανοί να αναλάβουν συγκεκριμένους ρόλους σε συγκεκριμένες θέσεις και να υπηρετήσουν συγκεκριμένες τακτικές του προπονητή.
 
Στη φώτο ο κεντροαριστερός νέος αρχηγός ανάμεσα σε δυο κυρίες, η μια σε ρόλο έξωδεξιά, η άλλη εξωαριστερά.
Διαβαστε ακομα:

ΑΠΟ ΤΟ ''ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ'' ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ