ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΡΘΗΤΗ...

 
γράφει ο Φωστήρας

Ρε παιδιά, τι τους περάσαμε τους Αυστραλούς;  Έχουμε καταλάβει τι κράτος έχουν φτιάξει στην άλλη άκρη του κόσμου; Ή μήπως νομίζουμε ότι επειδή έχουμε πολλούς δικούς μας εκεί κάτω, το κάναμε το μαγαζί βαλκανικό βουλκανιζατέρ; Aυτή η φριχτή υποψία πέρασε από το μυαλό μου την περασμένη εβδομάδα, όταν είδα κάτι περήφανους ανυπότακτους δικούς μας που χόρευαν συρτάκι στην Μελβούρνη για να συμπαρασταθούν στον Σέρβο αδελφό μας Τζόκοβιτς.  

Είμαστε 2022 και μετά λόγου γνώσεως λέω ότι εδώ, στην υπώρεια της Βαλκανικής Χερσονήσου, δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα τι σημαίνει να κάνεις «ψευδή δήλωση» σε δημόσια αρχή αγγλοσαξονικού κράτους. Στο δικό μας κόσμο, που είναι φορές που κείται εκτός του  σύμπαντος κόσμου, κάπου ακούσαμε κάποτε κάτι για μία «υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105», μία έκφραση - απολίθωμα της εποχής που η δήλωση ενώπιον δημόσιας αρχής ρυθμιζόταν από το νόμο 105 του 1969 και ανεξήγητα επιβιώνει ως τις μέρες μας. (Από το 1986 ισχύει το άρθρο 8 του νόμου 1599, αλλά ποιος δίνει σημασία σε τέτοιες σαχλαμάρες;)  

Ξέρετε, η γραφειοκρατία είναι σύμφυτη με το ελληνικό DNA για τρεις λόγους. 
 
Πρώτος: Είναι ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά της οθωμανικής διοίκησης, που με τρόπο θαυμαστό θεσμοθέτησε ανά τους αιώνες στους υποτελείς πληθυσμούς το μπαξίσι, το οποίο στα νέα ελληνικά έλαβε την κομψή και ευφάνταστη ονομασία «γρηγορόσημο» .
 
Δεύτερος: Σε συνδυασμό με την ελληνική πατέντα της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων, αποδείχθηκε θαυματουργή και αλάνθαστη στη διασπορά της διοικητικής και ποινικής ευθύνης, ώστε αυτή να είναι αδύνατον να αποδοθεί στους κρατικούς υπαλλήλους.
 
Τρίτος: Δεν υπήρχε πρακτικά άλλος τρόπος να ελεγχθούν και να εντοπιστούν, όσες εξ’ αυτών τουλάχιστον ήταν δυνατόν, οι ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ κάθε χρόνο ψευδείς δηλώσεις των πολιτών στις δημόσιες αρχές.    

Δεν είναι υπερβολή. Η σχέση μας με το ελληνικό δοβλέτι θεμελιώθηκε εδώ και αιώνες πάνω στη ΨΕΥΔΗ ΔΗΛΩΣΗ. Στην Εφορία, στα Ταμεία, στις Πολεοδομίες, παντού. Και θεωρείται μαγκιά. Ενίοτε και αντιστασιακή πράξη. Με τη γνώση και την ανοχή ΟΛΩΝ μας. Έτσι τα μάθαμε από τους παππούδες μας και αυτοί από τους δικούς τους. Από την εποχή του Μωάμεθ του Πορθητή και του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και δώθε. Και δεν μπορούμε πια να ξεμάθουμε.

Έλα όμως που εκεί δεν είναι Βαλκάνια.  Και ποτέ στην Αυστραλία δεν τρακάρανε με Τούρκους, ούτε είχανε πασά, όπως είχαμε εμείς στα Γιάννενα και στη Θεσσαλονίκη μέχρι πριν 100 χρόνια . Κι όλα τους είναι  φτιαγμένα από τον πηλό και τα υλικά της παλιάς Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Και η σχέση κράτους και πολίτη είναι σχέση αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης και η έννοια της ψευδούς δήλωσης είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ, διότι προσβάλει τον πυρήνα της κοινωνικής και κρατικής οργάνωσης στον αγγλοσαξονικό κόσμο.

Και κοίτα να δεις που με κάτι τέτοια μυαλά κάτι πρώην σκληροί κατάδικοι των αγγλικών φυλακών, που τους έστειλαν να εκτίσουν την ισόβια ποινή τους στην άλλη άκρη του κόσμου και μετά από δύο αιώνες δεν ξεπερνάνε σήμερα τα 26.000.000 πληθυσμό, έχτισαν ένα κράτος με ΑΕΠ πάνω από 1,3 τρις το χρόνο και με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στο πλανήτη μετά την Ελβετία. Κάτι τέτοια βλέπεις και λες, δεν μπορεί ρε αδερφέ, κάτι λάθος γίνεται εδώ πέρα.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΟΙ... ΦΗΜΕΣ, ΟΤΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΕΙΝΑΙ GAY