ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Το κινάλ ανέβηκε στα 18%. Τι έγινε; Τίποτα δεν έγινε. Τι κατάφερε το πρώην ΠΑΣΟΚ και εκτινάχθηκε περισσότερο από 100%; Τίποτα δεν κατάφερε. Αυτά τα περίεργα (;) συμβαίνουν στην πολιτική. Τι ακριβώς συμβαίνει; Τα γνωστά.

Και ο Τσίπρας μόλις ανέλαβε αρχηγός στον Συνασπισμό ανέβηκε στο 18%, όπως ο Ανδρουλάκης. Η έκρηξη του Αλέξη ήταν μεγαλύτερη, διότι τότε, το 2008, ο Συνασπισμός ήταν στο 5%.

Τι θα κάνει ο Ανδρουλάκης στις προσεχείς εκλογές; Εγώ θα σου πω. Θα ανέβει κι άλλο. Θα πέσει από το 18% που του δίνουν σήμερα τα γκάλοπ. Τι από τα δυο; Θα πέσει ή θα ανέβει. Εξαρτάται. Όχι από τον Ανδρουλάκη, ούτε από το κινάλ. Εξαρτάται από τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα.

Είπαμε. Στην πολιτική παίρνει πόντους ένα κόμμα, όταν οι αντίπαλοι του… δίνουν πόντους. Ο Τσίπρας, για παράδειγμα. Βγαίνει πρόεδρος στον Συνασπισμό, το 2008, πετιέται το κόμμα από το 5 στο 18%, αλλά στις εκλογές του 2009 παίρνει 4%.

Στη συνέχεια του έργου ο Παπανδρέου υπογράφει το πρώτο μνημόνιο το 2011 και παίρνουν τα επάνω τους οι αντιμνημονιακοί Σαμαράς και Τσίπρας. Γίνεται πρωθυπουργός ο Σαμαράς, υπογράφει δεύτερο μνημόνιο, πάρτον κάτω κι αυτόν.

Ιανουάριο του 2015 γίνεται πρωθυπουργός ο Τσίπρας, υπογράφει το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο, και πάει κι αυτός έγινε πρώην, τετέλεσται.

Συμπέρασμα. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός βγάζει τον επόμενο. Ο Τσίπρας είναι τελειωμένος. Ο επόμενος είναι ο Ανδρουλάκης ή κάποιος άλλος, αν ο κόσμος δεν γουστάρει άλλο τον Μητσοτακη. Στη φώτο οι μασκοφόροι Τσίπρας, Ανδρουλάκης.

Διαβαστε ακομα:

Τ' ΑΠΑΥΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ’Ν ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΣ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑ ΑΡΝΙΑ