ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΗ... ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ

 
Ο Τσίπρας λέει ότι είναι αριστερός. Και κατέληξε σε... κεντροαριστερό. Ήταν Σύριζα και το μαγαζί το λένε πια Σύριζα- Προοδευτική Συμμαχία. Η απάτη. Η καραμπινάτη απάτη.
Τι θα πει κεντροαριστερά; Κωλομπαρεύουν έναν υποτίθεται πολιτικό χώρο, αυτόν του κέντρου, με την αριστερά. Και παντρεύουν δυο πράγματα που δεν έχουν σχέση. Το κέντρο για παράδειγμα έχει μια κάποια σχέση και συγγένεια με τη δεξιά. Η αριστερά δεν έχει σχέση με το κέντρο. 
Δεν είναι δυνατόν να λέει ο αριστερός ''Είμαι κεντρώος''. Ή φιλοκεντρώος. Για τον γνήσιο αριστερό, άλλωστε, όση σχέση έχει με τη δεξιά, άλλη τόση έχει με το κέντρο. Υπ' όψιν ότι μιλάμε για ταμπέλες, όχι τίποτα συγκεκριμένα πράγματα.
Διεύρυνση. Τι είναι τούτο; Αν μιλάμε πολιτικά τίποτα περισσότερο από μια λέξη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραμονές των εκλογών του 1977 έκανε... διεύρυνση, όπως την είπαν. Μεταγραφές στην ΝΔ πρώην υπουργών της προχουντικής Ενώσεως Κέντρου. Άνοιγμα, δηλαδή, στο χώρο του κέντρου. Στη φώτο ο μικρού σωματικού αναστήματος και ισχυρού μεγέθους σε ήθος κεντρώος Θανάσης Κανελλόπουλος (1923-1994) που προσχώρησε στην καραμανλική ΝΔ
Αυτό που κάνει ο Τσίπρας. Ο Σύριζα πριν γίνει και Προοδευτική Συμμαχία, τα τελευταία χρόνια στεγάζει κομματικά πρώην μεγαλοστελέχη του πρώην ΠΑΣΟΚ. Όταν παίρνεις στελέχη από το κέντρο, σταματάς να είσαι αριστερός. Το μόνο άλλοθι είναι ότι κατεβαίνω στις εκλογές ως... κεντροαριστερός εγώ ο αυθεντικός αριστερός για να πάρω ψήφους που δεν μου ανήκουν, να αυξήσω την κομματική μου δύναμη προκειμένου να κάνω την πολιτική μου, τις αριστερές τομές στην κοινωνία. 
Παραμύθι. Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί την ταμπέλα της αριστεράς και το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι να κυβερνήσει ή να ασκήσει αντιπολίτευση ως αριστερός. Κάνει παιχνίδι τυχοδιωκτικό, δηλαδή αντιπαλότητας με τον Μητσοτάκη. Με τον οποίο δεν έχει καμιά πολιτική σχέση. Δεξιό τον... καταγγέλλει τον πρωθυπουργό και τον κρίνει ως τι; Πως δεν πολιτεύεται  καλά ως... δεξιός; Η έχει απαίτηση από τον Μητσοτάκη να γίνει αριστερός; Όπως ήταν... αριστερός ως πρωθυπουργός ο Τσίπρας. 
Διαβαστε ακομα:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΟΙ… ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΣΙΠΡΑ