ΣΕΞΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Προσφέρεται για στοίχημα. Να μην κρατήσει τους βουλευτές του το μικρό κόμμα. Μετά από κάποιο άλφα διάστημα ένας ή περισσότεροι θα ανεξαρτητοποιηθούν. Είναι σίγουρο. Παίζεται στάνταρ. Γιατί;

Δεν έχουν θέση στην πολιτική τα μικρά κόμματα. Αυτά που περισσότερο από τα μεγάλα λανσάρουν… ιδεολογία. Και μεγάλα λόγια. Για ανεξαρτησία, δικαιοσύνη, ισότητα, ελευθερία κι άλλες τέτοιες μπούρδες.

Μπούρδες; Όχι, βέβαια. Μόνο μπούρδες δεν είναι τα μεγάλα ζητούμενα, τα υψηλά ιδανικά. Όταν, όμως, αναλαμβάνουν να τα… πραγματοποιήσουν μικροί άνθρωποι, ηγέτες προσωπικών και μικρών κομμάτων, γελοιοποιούν τις μεγάλες ιδέες.

Ο Θεοδωράκης έκανε το Ποτάμι, ο Λεβέντης τους Κεντρώους, ο Καμμένος τους Ανεξάρτητους, ο Καρατζαφέρης το Λαός κλπ κλπ. Κόμματα με χρονολογία λήξεως. Καταδικασμένα ή να διαλυθούν ή να απορροφηθούν απ ‘ άλλο κόμμα. Όχι ακριβώς το μικρό κόμμα, αλλά οι βουλευτές του. Φταίει ο κόσμος, που δίνει ψήφο σε κόμματα χωρίς μέλλον.

Στο πρόγραμμα η διαγραφή βουλευτή από μικρό κόμμα ή η φυγή του βουλευτή. Όπως της κυρίας Κωνσταντίνας Αδάμου από το κόμμα του Βαρουφάκη, η οποία ισχυρίστηκε πως της έκαναν ψυχολογικό πόλεμο. Το ότι γνώρισε σεξιστικές συμπεριφορές δεν αφορά το κόμμα της αλλά την παρουσία της στη Βουλή. Κάποιοι βουλευτές δεν λογάριαζαν ότι ήταν έγκυος, με την κοιλιά στο στόμα. Στη φώτο η πρώην του ΜεΡΑ 25 βουλευτίνα με τον Βαρουφάκη, από τον οποίον έχει παράπονα διότι την άφησε ακάλυπτη στις απειλές των συντρόφων της.

Και από το κόμμα της, την 36χρονη ιστορικό και φιλόλογο από την Θεσσαλονίκη, της ζητούσαν να παραιτηθεί, για να πάρει άλλος τη θέση της. Δήθεν ότι ήταν σε εγκυμοσύνη και δεν εκτελούσε επαρκώς τα καθήκοντα της. Το μικρό κόμμα, περισσότερο από το μεγάλο, έχει ανάγκη τον υποψήφιο βουλευτή. Να τρέξει αυτός να μαζέψει ψήφους, αλλά αν δεν είναι της κλίκας του αρχηγού, του κάνουν μαύρη τη ζωή.   

Διαβαστε ακομα:

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΡΩΣΙΑΣ- ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ