ΣΥΡΙΖΑ, Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1821

 

Το μικρό κόμμα είναι ζημιά. Δεν προσθέτει, αφαιρεί από το κράτος. Ταλαιπωρεί τη χώρα. Ποιος το λέει αυτό; Η Ιστορία. Πάνε κι έρχονται τα κόμματα, τα μικρά. Που ποτέ δεν θα γίνουν μεγάλα, δεν θα φτάσουν να γίνουν αντιπολίτευση, να κυβερνήσουν. Μόνο σε κάποιες ανώμαλες καταστάσεις θα ευνοηθούν και θα συγκυβερνήσουν, με συνέπεια να προκαλέσουν προβλήματα και… πουλήματα.

Έτσι πάει. Ο βουλευτής του μικρού κόμματος είναι πάντα ευάλωτος και εύκολα εξαγοράζεται.

Μοναδική εξαίρεση στην Ιστορία των κομμάτων από το 1821 είναι ο Σύριζα. Ένα μικρό κόμμα που έγινε κυβέρνηση, αφού χρειάστηκε να ξεπουλά στα ίσια την ταυτότητα του. Από καθαρά κομουνιστικό το 1989 άλλαζε και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αλλάζει όνομα και θέσεις με σκοπό να απομακρυνθεί από παραδοσιακό αριστερό κόμμα και να δίνει εξετάσεις ως ατόφιο κομματικό εργαλείο του συστήματος, αποδεχόμενο ΝΑΤΟ, δυτικό προσανατολισμό και τις ντιρεκτίβες της Ευρώπης. Επί της ουσίας να έχει ρόλο , όμοιο ακριβώς σαν της ΝΔ.

Ο Συνασπισμός με τις διάφορες συνιστώσες της αριστεράς έγινε Σύριζα και κυκλοφορεί πια ως Σύριζα- Συμμαχία με την αγωνία όχι να επανέλθει στις ρίζες του, αλλά να κρατήσει τους ψηφοφόρους που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν κάνει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ