Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΠΟΔΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΗΔΕΣ

 

Επόμενο είναι να αρχίσει και ανοικτά η εσωκομματική αντιπολίτευση στον Σύριζα και να μανουριάζουν κάποιοι για τον Τσίπρα. Επόμενο διότι το κόμμα, που ήρθε για να μείνει έχασε τις εκλογές και ήδη στον τρίτο χρόνο του Μητσοτάκη αντί να κερδίζει μονάδες, χάνει. Συνέβησαν γεγονότα φωτιές, χιόνια κλπ που θα περίμεναν οι αρουραίοι του Σύριζα να τα εκμεταλλευτούν, όμως το κόμμα δεν τσίμπησε το κάτι παραπάνω.

Τι θα χάσει ο Σύριζα του Τσίπρα αν φύγουν από το κόμμα - όπως οι Λαφαζάνηδες - και οι Φίληδες που δεξιά κι αριστερά λένε τούτο και το άλλο. Που αμφισβητούν τον Τσίπρα. Ερωτώ και το άλλο. Τι θα γίνει αν σηκωθεί και φύγει από τον Σύριζα ο Τσίπρας.

Τίποτα δεν θα πάθει ο Σύριζα αν απαλλαγεί απ’ αυτούς που εσωκομματικά τα έχουν με τον Τσίπρα. Μην και είναι καλύτερα για τον Σύριζα να ξεφορτωθεί τους παλαιοαριστερούς, όταν έχει βάλει πλώρη να εξελιχθεί σε κεντρώο κόμμα. 
Πάμε στο άλλο. Αν παρατήσει τον Σύριζα ο Τσίπρας, τι γίνεται; Πάτος ο Σύριζας με τους Φίληδες, αν θα καταφέρει να μπει στη Βουλή. Ο δε Τσίπρας με δικό του κόμμα έχει σίγουρα στην τσέπη ένα 10%.
Διαβαστε ακομα: