Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΥΡΤΣΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ... ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ

 

Αναμενόμενο. Λέω για τη διαγραφή από τη ΝΔ του 70χρονου πρώην δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Κύρτσου, σήμερα ευρωβουλευτή. Αναμενόμενη η διαγραφή του διότι λες και την επιζητούσε ο ίδιος. Ο οποίος πλέον δεν ομιλούσε δημόσια, δεν ασκούσε κριτική ενάντια στην κυβέρνηση, ως μέλος του κόμματος, ούτε ως ευρωβουλευτής, αλλά ως… ισότιμος του Μητσοτάκη. Στη φώτο και σε πρώτο πλάνο οι δυο τους.

Αρχηγικές ήταν οι παρεμβάσεις του Κύρτσου, και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι επιζητούσε τη διαγραφή του, όταν δήλωσε πως… λυτρώθηκε με την αποπομπή του από το κόμμα.

Επί της ουσίας. Αν δεν πιάνει κανείς την ουσία σε κάθε θέμα παρόμοιο, τότε κάνει κουτσομπολιό. Ποια είναι η ουσία; Με μια κουβέντα: Δεν υπάρχουν κόμματα. Δεν υπάρχουν αληθινές ιδέες και ιδεολογίες που να δένουν τον πολιτικό με το κόμμα. Το κάθε κόμμα. Και βέβαια απουσία κάθε υποψία συναισθηματισμού, που πιθανόν να νοιώσει κανείς με μια γκόμενα, έστω κι αν βγει μαζί της μονάχα μια φορά.

ΝΔ, Σύριζα, Κινάλ και σία κατεβάζουν υποψήφιους βουλευτές άτομα τα οποία δεν τα γνωρίζουν. Άτομα με τα οποία δεν έχουν καμία σχέση.

Ο Κύρτσος, ο κάθε Κύρτσος όταν θέλει να μιλήσει, να διαφωνήσει ή να κριτικάρει, το κάνει κομματικά, μέσα στο κόμμα, δεν βγαίνει έξω από τη στάνη και ενεργεί υο ίδιο όπως ένας κομματικός αντίπαλος. Το κόμμα υποτίθεται πως είναι μια αδελφότητα. Μια στοά, με την καλή έννοια. Αυτό, όμως, για να λειτουργήσει, απαιτεί συμφωνία σε αξίες, σε πρόγραμμα. Αυτά είναι ανύπαρκτα στα κόμματα, που χαρακτηρίζονται από καραμπινάτο τυχοδιωκτισμό. Μοιάζουν με ερασιτεχνικές συμμορίες, οι οποίες με προχειρότητα σχεδιάζουν ληστεία σε τράπεζα ή απαγωγή για να εισπράξουν λύτρα.

Διαβαστε ακομα:

ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ