ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ... ΟΠΛΑ

 
Γιατί ο Πούτιν ξεκίνησε να πάρει την Ουκρανία; Πετάχτε στα σκουπίδια ό,τι λέγεται δημοσίως και επισήμως. Μια είναι η αλήθεια. Επειδή έχει όπλα. Πρώτα αυτό, μετά όλα τ' άλλα. Κι να βγάλεις από το τραπέζι της κουβέντας όλα τα άλλα, δεν χάνεις τίποτα. Φτάνει και περισσεύει η μια και μόνη αλήθεια. Έχει κάποιος οπλοστάσιο; Είναι επικίνδυνος. Αυτή είναι ι αιώνια αλήθεια. Από καταβολής.
Άρα, για να μη γίνονται πόλεμοι, μια η λύση: Να καταργηθούν τα όπλα. 
Ανοησίες. Ο άνθρωπος, εννοώ οι ηγέτες του λαού, δεν θα αποφύγουν τον πόλεμο. Με τον πόλεμο γεννιέται ο ανθρωπος, με τον πόλεμο πεθαίνει. Αυτή είναι η μοίρα του, όχι απαραίτητα η κατάρα του. Ποιος το λέει αυτό; Ο ίδιος ο άνθρωπος. Η ίδια η Ιστορία του. 
Οι πόλεμοι δεν θα σταματήσουν ακόμα κι αν αποφασιστεί να καταργηθούν όλα τα όπλα. Θα γίνουν πόλεμοι με σπαθιά και ασπίδες. Με ρόπαλα και σκερπάνια, τσάπες, κατσαβίδια, πηρούνια, κουτάλια. Οτιδήποτε. Από αγροτικά εργαλεία, μαστόρικα, κουζίνας.
Ο εξωγήινος δεν θα τρομάξει με την εξέλιξη των όπλων στο ανθρώπινο γένος, που από τους καταπέλτες έφτασε ο μαλάκας στα πυρηνικά. Άλλο είναι το εντυπωσιακό, το απάνθρωπο στον άνθρωπο από τότε που πάτησε στη γη. Η Ιστορία του είναι ένα παρελθόν ασταμάτητου αίματος. Πολεμικών συγκρούσεων αίμα. 
Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ