ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ''ΞΕΧΑΣΑΝ'' ΤΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΗΡΩΙΝΗ

 
Ιστορία αληθινή, γνωστή σε μυστικές υπηρεσίες και στους υψηλούς δικαστικούς κύκλους. Θα την πούμε χωρίς να την στολίσουμε με μπιχλιμπίδια. Και δεν θα την περιγράψουμε με λεπτομέρειες. Μόνον τα απαραίτητα.

Προσγειώνονται μόλις πριν λίγα χρόνια δύο αεροπλάνα στην Τουρκία. Είπαμε. Όχι λεπτομέρειες, σε ποιο αεροδρόμιο. Είναι δύο αεροσκάφη καινούργια, μοντέρνα, μπάνικα, με δύο μηχανές Rolls- Royce το καθένα, που κάνουν πριβέ πτήσεις. Aεροπλάνα αγορασμένα από μεγιστάνα που τελικά δεν τα ήθελε να τα χρησιμοποιεί για προσωπική χρήση και τα παραχώρησε σε θυγατρική του εταιρεία, για να τα εκμεταλλευέται τουριστικά. Για άτομα VVIP, με δύο βέ, δηλαδή Very Very Important Person.

Και η FIFA, όπως και η UEFA στα μουντιάλ και στα πρωταθλήματα Ευρώπης έχει θέσεις VIP αλλά και VVIP. Αρχηγοί κρατών, βασιλείς και πρωθυπουργοί θα κάτσουν στο γήπεδο σε θέσεις VVIP, όπως άλλα υψηλά προσώπατα. Μη ξεφεύγουμε.

Ανεβαίνουν καθαρίστριες στα δύο αεροπλάνα των 12-15 θέσεων με τις σκούπες και τα απορρυπαντικά, αλλά στην τσέπη τους έχουν και κάτι σακουλάκια με άσπρη σκόνη, που τα τοποθετούν στο ψυγείο. Στη συνέχεια του έργου, η αστυνομία δέχθηκε ένα ''ανώνυμο'' τηλεφώνημα και οι μπάτσοι ανεβαίνουν στα αεροπλάνα να κάνουν έρευνα.

Κατάσχονται και τα δύο αεροπλάνα, τα οποία υποτίθεται θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς στην Τουρκία. Στο μπαλαούρο χώνουν όλους τους φιρμάτους επιβάτες των δυο αεροσκαφών, οι οποίοι, τελικά, βγήκαν από τη φυλακή, αφού πέσανε τα μασούρια με τα δολάρια στα κατάλληλα χέρια Τούρκων δημοσίων λειτουργών.
Οι Τούρκοι βάψανε τα δύο αεροπλάνα, τους έκαναν κι άλλες αλλαγές. Το ένα μετέφερε τον πρωθυπουργό και το άλλο τους τρεις αρχηγούς στρατού. Δεν ξέρω τη συνέχεια, όταν μπήκε στο παιχνίδι η Σκώτλαντ Γυάρντ, η οποία ανεπίσημα είχε ξεκίνησε έρευνα, να τσεκάρει τα δυο κατασχεθέντα αεροπλάνα.
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ