Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ… , ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΝΕΙ;

 

Για όλα φταίει ο Πούτιν. Ένας άνθρωπος. Για το έγκλημα του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος. Ένας άνθρωπος. Ουδείς στην Ρωσία, στην Ουκρανία και στον πλανήτη όλο δεν έχει ούτε μισή λέξη ενάντια στον λαό της χώρας που έχει εισβάλει σε άλλη χώρα. Οι κατάρες όλες πέφτουν σ' έναν, στον Πούτιν. 

Πράγματι, δεν ρωτήθηκε ο λαός της Ρωσίας αν θέλει ή όχι πόλεμο. Ούτε ο ρωσικός λαός αποφάσισε τον πόλεμο. Αυτή ήταν δουλειά ενός ανθρώπου, του Πούτιν.

Κι όμως! Οι απανταχού απατεώνες της πολιτικής θα συνεχίσουν το μέγα παραμύθι του κυρίαρχου λαού. Το ακλόνητο και αξεθώριαστο από καταβολής δημοκρατίας παραμύθι ότι υπεράνω όλων είναι ο… λαός. Τον λαό αξίζει να υπηρετούμε, στον λαό απολογούμαστε, ο λαός ψηφίζει, ο λαός μας εμπνέει. Ο κυρίαρχος λαός.

Η έννοια λαός που την ανέδειξαν οι αριστεροί της επανάστασης και του ρομαντικής εποχής των εργατικών αγώνων είναι ένα ανύπαρκτο μέγεθος. Δεν υπάρχει πιο ιδανική δικαιολογία σ’ αυτόν, σ’ αυτούς που παρακινούν άλλους να ξεσηκωθούν, να παρέμβουν πολιτικά, από το να περάσουν το μήνυμα ότι πάσχουν για το καλό του λαού. Βέβαια. Δεν ζητάνε τη λαϊκή συμμετοχή στο όνομα του κακού.

Όποιος επικαλείται την έννοια λαός είναι εξ ορισμού φασίστας. Επειδή εκβιαστικά στην έννοια Λαός προσδίδουν την έννοια της ολότητας. Επειδή όποιος διαφωνεί με τους ηγέτες του λαού δεν είναι λαός.  

Πράγματι, ο λαός είναι ένας. Δεν είναι ένα μέρος του κόσμου. Για τον φασίστα, όμως, είναι ταυτόσημες οι έννοιες Λαός και Κόσμος. Όποιος δεν συντάσσεται με το τι θέλει ο λαός, δηλαδή με το ένα άλφα κομμάτι του κόσμου, είναι εχθρός του… λαού. Που σημαίνει ότι δεν είναι λαός ο κόσμος εκείνος που διαφωνεί με το τι επιδιώκουν οι υπηρέτες του λαού.

Σε κανένα κράτος του κόσμου, σε κανένα καθεστώς όποιο κι αν είναι, όπως κι αν λέγεται, αυτό το ανύπαρκτο πράμα που θεωρείται Λαός, ποτέ των ποτών, δεν αποφάσισε κάτι καλό ή κακό. Όλα έγιναν, και συνεχίζονται να γίνονται ερήμην του ανύπαρκτου λαού και του υπαρκτού κόσμου της χώρας.

Ο κόσμος θα ντυθεί στο χακί και θα πάει στον πόλεμο, τον οποίο αυτός δεν θα αποφασίσει. Ο κόσμος ψηφίζει, όχι ο λαός. Αν ψήφιζε ο λαός, δηλαδή ένα μέρος του κόσμου, μια γνώμη, μια άποψη, μια θέση, τότε το αποτέλεσμα των εκλογών θα ήταν ένα, κατά 100%. Είναι ο ορισμός του φασισμού να ταυτίζεται το σωστό, το θεωρούμενο από μια πλευρά σωστό, με την έννοια Λαός. Και όσοι δεν ψηφίζουν αυτό που θεωρείται από μια πλευρά σωστό, αυτοί δεν είναι λαός.
Διαβαστε ακομα:

ΗΤΑΝ ''ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ'' ΚΙ ΕΓΙΝΑΝ ''ΝΑΖΙΣΤΕΣ''