ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

 
Ο θείος Νώντας είχε έναν αφόρητα σπαστικό παπαγάλο που κάθε ενάμισυ λεπτό ξερνούσε δυο λέξεις, μονάχα δύο. «Μιλάει, μιλάει…» έκανε πάντα περήφανος για το εξημερωμένο τετραδάκτυλο πτηνό ο μπάρμπας. Μιλάει. Και τι λέει; «Ο λαός…», «Οι εργαζόμενοι…». Λίγο το ’χεις; Πραγματικά, ο παπαγάλος σαν… παπαγάλος, σαν κάποιος μιμούμενος ανθρώπινη φωνή, επαναλάμβανε τα δυο μεγαλειώδη, τα πιο σπουδαία για το ένα το κόμμα, «ο Λαός», «οι εργαζόμενοι».

Έχεις το σκύλο για φύλακα. Κάνει μια δουλειά. Έχεις τη γάτα να τρώει τα ποντίκια. Βγάζει κι αυτή το μεροκάματό της. Για παρέα άλλος υιοθετεί ένα ζώο. Ακόμα χώνει σε γυάλα ένα ψάρι για διακοσμητικό, σε κλουβί ένα πουλί να ακούει το κελάηδημά του. Αμολάει μια κότα να κάνει αβγά, μια κατσίκα να την αρμέγει γάλα, και άμα λάχει, τα σφάζει για το κρέας τους.

Τέλος πάντων, για κάποιο λόγο, για κάποια χρησιμότητα συντηρεί, μ’ ένα άλφα κόστος οικονομικό, ένα περιστέρι, μια χήνα, ένα κουνέλι, ένα γεράκι, ένα γάιδαρο. Ο ελληνικός λαός γιατί πληρώνει το ΚΚΕ;

«Μπεε…, μπεεε…» κάνει το πρόβατο. Κάτι άλλο περισσότερο δεν μπορεί να σου «πει». «Γαβ…, γαβ…» κάνει ο σκύλος. «Νιαου…, νιαου…» η γάτα. Το ΚΚΕ, όταν ανοίγει το στόμα του γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα σου πει «Ο λαός…», «Οι εργαζόμενοι…». Αυτά τα δύο. Τίποτα άλλο. Και απορείς, ρε γαμώτο. Είναι σωστό να επιχορηγεί το Δημόσιο, δηλαδή ο λαός, από την τρύπια τσέπη του ένα κόμμα και να μισθοδοτεί μαζί τους βουλευτές του, για να ακούγεται απ' αυτούς, λες φωνή παπαγάλου, η ίδια και πάντα η ίδια κασέτα;

Ομιλεί ο σύντροφος γραμματέας ή ένα στέλεχος του κόμματος. Τι λένε; Ότι ο λαός υποφέρει. Τι έλεγε πριν από δέκα χρόνια το ΚΚΕ; Το ίδιο. Ο λαός υποφέρει. Πριν από 20 χρόνια; Το ίδιο. Πριν από 30 χρόνια; Είπαμε. Το ίδιο. Ότι ο λαός υποφέρει.

Πέσαμε στα μνημόνια. Το κράτος έσφαζε κόσμο με χαράτσια, και το μαχαίρι στις συντάξεις. Τότε, τι έκανε το ΚΚΕ; Έβαζε την κασέτα. «Ο λαός…», «Οι εργαζόμενοι…». Ποια είναι η λύση; Δεν υπάρχει λύση. Το 95% του λαού που δεν ψηφίζει ΚΚΕ θα είναι υποχρεωμένο να επιβαρύνεται με τα έξοδα κόμματος που λειτουργεί σαν τζουκ-μποξ.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ