ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ

 
Εκλογές αύριο Κυριακη στην Γαλλία. Αφέλεια όποιος θαρρεί πως έχει διαφορά, για την Γαλλία ή όποιον άλλον, ποιος θα εκλεγει. Πρώτος γύρος αύριο, θα ακολουθήσει ο δεύτερος και τελικός γύρος τη μεταπροσεχή Κυριακή. Διαδικασία σε δουλειά να βρισκόμαστε. Προγνωσρικά και ελπίδες να εκλεγεί ο Μακρόν ή όχι, να μην υπερψηγιστεί η Λεπαίν ή όχι. Παραμύθια.
Παραμύθια για τους αφελείς και τους άσχετους βέβαια τα... προγράμματα των υποψηφίων και οι ευχές και οι κατάρες να εκλεγεί αυτός, να μην εκλεγεί ο άλλος. Η αλήθεια είναι ότι κανένας, όποιος κι αν εκλεγεί, απ' αυτούς ποτ δηλώνουν ή θεωρούνται δεξιοί, ακροδεξιοί, αριστεροί, εθνικιστές, έχουν περιθώρια να υλοποιήσουν το πρόγραμμα τους ή να πραγματοποιήσουν την ιδεολογική τους ταυτότητα.
Πάνω από κόμματα είναι η εξουσία. Αυτή, η εξουσία ορίζει την πολιτική και λειτουργεί ως Εντολή στον εκάστοτε πρόεδρο της Γαλλίας να εφαρμόσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει ο προηγούμενος κάτοικος των Ιλυσίων. Σε τίποτα, ούτε στο ένα χιλιοστό, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι επί της ουσίας αν επανεκλεγεί ο καθεστωτικός Μανωλάκης ή η θεωρούμενη χρυσαυγήτισσα 54χρονη κυρία Μαρία Λεπαίν.  
Αντί του δήθεν δεξιού Νικολάκη Σαρκοζί βγήκε ο δήθεν αριστερός Φρανσουά Ωλάντ. Και; Η Γαλλία από δεξιά έγινε αριστερή; Αστειότητες. 
Διαβαστε ακομα:

ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ ΣΕ... ΠΟΡΕΙΕΣ