ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 

Δεν κάνω πόλεμο στην Ουκρανία, λέει στα σοβαρά ο Πούτιν. Και τι κάνει; Πεντόβολα παίζει, όχι ακριβώς. Κάτι άλλο κάνει, κι αυτό που κάνει είναι ''στρατιωτικές επιχειρήσεις''. Μιλάμε σοβαρά; Πάρα πολύ σοβαρά μιλάμε.

Και για να είμεθα περισσότερο ακριβείς, σύμφωνα με τον επίσημο χαρακτηρισμό της Ρωσίας η εισβολή στην Ουκρανία είναι ''ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις''. Η λέξη ''πόλεμος'' δεν αναφέρεται καν από την Ρωσία.

Στο παραμύθι και η Ευρώπη. Επισήμως ''απέχει'' του πολέμου, όμως επίσης επισήμως, δηλαδή φανερά, στα ίσα έτσι ή αλλοιώς δίνει όπλα στον Ζελένσκι. Ενισχύει την άμυνα των Ουκρανών απέναντι στις... ''στρατιωτικές επιχειρήσεις'' του χασάπη Πούτιν.

Και φράγκα, πολλά φράγκα δίνει στο χέρι η Ευρώπη στην ουκρανική κυβέρνηση, προκειμένου να αντέξει στον ισχυρώτερο εχθρό. Στην Ρωσία. Άλλα πέντε εκατομμυριάκια ενέκρινε ως ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επί της ουσίας η Κομισιόν, δηλαδή οι ευρωπαϊκές χώρες είναι ΜΠΛΕΓΜΕΝΕΣ στον πόλεμο. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στον πόλεμο, άσχετο αν δεν στέλνουν δικές τους στρατιωτικές δυνάμεις.

Η Ουκρανία δυο μήνες αντιστέκεται στις… ''επιχειρήσεις'' στρατιωτικού τύπου της Ρωσίας. Η Ευρώπη δεν τηρεί ουδέτερη στάση. Είναι στο πλευρό της Ουκρανίας και πολύ καλά κάνει. Όταν βοηθάει με οπλισμό και χρήματα, μέχρι σήμερα ένα δις, αυτό σημαίνει ότι κι αυτή πολεμάει, αντιστέκεται στον Πούτιν.

Διαβαστε ακομα:

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ... ΧΟΥΝΤΑΣ