ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ

 
''Ο Σύριζα είναι πια ένα άλλο κόμμα''. Αυτό δεν το είπε προς κατηγορία κάποιος ουδέτερος ή αντίπαλος. Διότι πράγματι είναι και πολύ βάρβατη κατηγορία να πεις στον άλλον ότι δεν είσαι αυτός που λες ότι είσαι. Ο ίδιος ο Τσίπρας το δήλωσε φαρδια πλατειά, ότι το κόμμα τους είναι πλέον ένα... άλλο κόμμα. Αυτό σημαίνει στα ελληνικά, κι όχι στα συριζαίικα, ότι αρνούμεθα τον εαυτό μας.Δεν είμαστε, δεν θέλουμε να είμαστε αυτοί που είμασταν.
Κοροϊδεύει ο Τσίπρας; Όχι, βέβαια. Παραμυθιάζει, βέβαια. Και γιατί το κάνει αυτό; Για να μας πει παραμύθι φούρναρης ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές... άλλαξαν. Πότε πρόλαβαν να... αλλάξουν; Η ''αλλαγή'' έγινε διότι γράφτηκαν πολλά νέα μέλη. Το λένε κι αυτό με περηφάνια; ''Σε τρία χρόνια αυξήσαμε τα μέλη μας''.
Χοντρή ζημιά έχει πάθει ο Σύριζα από τα νέα μέλη. Που είναι τα περισσότερα από κάθε άλλο κόμμα. Πριν τρία χρόνια, στις εθνικές εκλογές το κόμμα του Τσίπρα έπιασε 31,5% και δεν μπορεί να πάρει τα επάνω του. Σταθερά είναι δέκα μονάδες κάτω. 
Αν θέλουν πράγματι να ξαναγίνουν κυβέρνηση στον Σύριζα να σταματήσουν αυτό το κόλπο. Να μη γράφουν νέα μέλη. Το λέει η Ιστορία. Κανένα κόμμα που διάλεξε το δρόμο να στηριχθεί στην ''οργανωμένη βάση'' δεν σήκωσε κεφάλι. Μόνο τα κόμματα - τσόντα, εκείνα του περιθώριου την ψάχνουν να μεγαλώσουν με... μέλη. Με κάποιους πουγράφονται σ' ένα κόμμα και ψηφίζουν άλλο.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ