ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ... ΜΑΣΑΝΕ ΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

 
Ο Τσίπρας ψάχνει πελατεία από το κέντρο. Αυτό που κάνει και ο Μητσοτάκης. Όλοι οι αρχηγοί της ΝΔ, πρώτος απ' όλους ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής, μια αγωνία είχαν. Να πάρουν ψήφους από το κέντρο. Τι θα πει κέντρο; Τίποτα δεν θα πει, επί της ουσίας.
Υποτίθεται ότι υπάρχουν τρεις παρατάξεις. Η δεξιά που δεν είναι δεξιά. Που δεν έχει σχέση μ' αυτό που λέγεται δεξιά.Υπάρχει η αριστερά, το άκρο αντίθετο από τη δεξιά. Υπάρχουν και οι κεντρογενείς ψηφοφόροι, οι οποίοι εύκολα μετακινούνται πότε δεξιά, πότε αριστερά.
Το κέντρο, αυτό που θεωρείται κέντρο είναι πολύ κοντά στη δεξιά. Δεξιός, άλλωστε, είναι ο κεντρώος. Ουσιαστικά δεν έχει διαφορές από τη ΝΔ, όπως έχει εξελιχθεί το κόμμα μετά τη μεταπολίτευση.
Ο Τσίπρας ξέρει ότι το κόμμα του, το δήθεν αριστερό δεν ψηφίζεται από αριστερούς, αλλά από κεντροαριστερούς. Στο 25% του Σύριζα υπάρχουν πολλοί κεντροαριστεροί. Και ο Αλέξης ξέρει πως για να ανεβάσει τα ποσοστά του πρέπει να πάει κι άλλο προς τα δεξιά, Προς το κέντρο, δηλαδή. 
Τι συμβαίνει; Ο αριστερός Τσίπρας για να κρατήσει την πρώτη θέση στην αντιπολίτευση  σταματάει να εμφανίζεται ως αριστερός και παραμυθιάζει ως κεντροαριστερός. Εδώ είναι τα δύσκολα. Εδώ είναι που κολλάει, και δεν ξεκολλάει ο Τσίπρας. Δεν ψηφίζει τη συμφωνία που έκανε ο Μητσοτάκης με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Με τέτοια απόφαση ο Τσίπρας κλείνει την πόρτα του Σύριζα στον κεντρώο..
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΡΓΟ ΞΑΝΑΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ