ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΑΣ ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

 
Γράφει ο Ισαακ Διαμαντίδης
Τελικά, οι αυπνίες είναι ένα μόνο από τα προβλήματα που δημιουργεί στον Αλέξη Τσίπρα η... επερχόμενη νίκη του στις εκλογές. Το μεγάλο αγκάθι είναι η δημοφιλία του -  ακόμη και μεταξύ των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Ένα περιστατικό στη Σύμη  επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Όπου ένας οπαδός της Νέας  Δημοκρατίας, άκρως απογοητευμένος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη  και μη έχοντας άλλο τρόπο να του διαμηνύσει την οργή του, βρίσκει στο δρόμο του τον αρχηγό της αντιπολίτευσης ( τόσο απλά ...)  και αφού του  εκφράζει τη μεγάλη του συμπάθεια του, προχωρεί στο παρασύνθημα...
... Ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτός ο οπαδός της Νέας Δημοκρατίας αναθέτει στον Τσίπρα, να  μεταφέρει στον πρωθυπουργό ότι αν συνεχίσει το  ίδιο βιολί θα χάσει τις εκλογές. Υπ' όψιν ότι όλες οι δημοσκοπήσεις φέρνουν την ΝΔ να προηγείται κατά 8 -10 μονάδες.
Πάνω που πήγαινε να ξεπεράσει τις αυπνίες από το πρόβλημα της καμένης γης που θα παραλάβει, όπως λέει, όταν ξαναγίνει πρωθυπουργός, ξαφνικά, πέφτει πάνω σε ένα τεράστιο δίλημμα. Να μεταφέρει το μήνυμα ανοίγοντας έτσι τα μάτια του Μητσοτάκη, όπως πιστεύει ο γαλάζιος οπαδός ή να αφήσει τον πρωθυπουργό να παίζει το ίδιο βιολί, που κατά τον Νεοδημοκράτη ψηφοφόρο, αλλά και κατά τον ίδιο τον κ.Τσίπρα, τον οδηγεί σε εκλογική ήττα .
Η αλήθεια είναι ότι το βιολί αυτό δίνει στη Νέα Δημοκρατία σαφέστατο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου. Στην Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα, για παράδειγμα, το προβάδισμα αυτό είναι 51% έναντι 19,1%, στις οικονομικές επενδύσεις 47,9% έναντι 16,8% και στην πολιτική κατά της ακρίβειας 36,8% έναντι 28,2% σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας interview. Το ίδιο συντριπτικά είναι τα αποτελέσματα των συγκρίσεων και σε όλους τους άλλους τομείς.
Ίσως γι αυτό κάποιοι θέλουν να αλλάξει το βιολί.
Διαβαστε ακομα: