ΑΝΤΡΕΑ ΖΕΙΣ (!), ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ (ΣΤΟ ΧΑΟΣ)

 
Ήταν νοσηρό, κατάντημα σκέτο, να ασχολούνται τόσο πολύ και μέχρι λεπτομέρειας για την απιστία του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, όσο ήταν ακόμα παντρεμένος με τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών του. Ότι απατούσε την γηραιά Μαργαρίτα με το νταρντανομανούλι στα νειάτα της, την κυρία Δήμητρα Λιάνη.
Κι όταν πια το εν λόγω σουξέ είχε ξεχαστεί, είχε περάσει στα αζήτητα, φούντωσε στην επικαιρότητα με αφορμή το βιβλίο της Μάργκαρετ Παπανδρέου, της απατημένης συζύγου, που στα 92 της χρόνια, έβγαλε κι αυτή την δική της απιστία από το παρελθόν. Τον έρωτά της μ' έναν Γάλλο αξιωματικό, δέκα χρόνια νεώτερό της, με τον οποίο - όπως η ίδια ισχυρίστηκε - είχε ερωτικό νταραβέρι για δυο χρόνια.
Τι μας ενδιαφέρει αυτή η ιστορία μετά από τόσα χρόνια; Μας ενδιαφέρει! Έχει νόημα να ξαναζεσταθεί ένα ξεχασμένο και παγωμένο φαγητό. Να καταλάβουν όλοι ότι ο δρόμος στην Ελλάδα είναι ανοικτός να γίνει πρωθυπουργός κάποιο ρεμάλι, ένας ανίκανος, αδιάφορος, ένας παρλαπίπας, ο οποίος το μόνον που τον ενδιαφέρει είναι να κατακτήσει την εξουσία. Επειδή είναι μπαλκονάτος, επειδή ο κόσμος στην απελπισία του ψηφίζει και τυφλά, χωρίς σκέψη, χωρίς κρίση, χωρίς μνήμη.
Η κουβέντα είναι ακαδημαϊκή, δεν αφορά κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, χθεσινό, αυριανό. Όσο αφορά τον Ανδρέα Παπανδρέου, κανένας δεν τολμάει να πει την αλήθεια. Η γυναίκα του η Μάργκαρετ, η «άλλη», η Δήμητρα Λιάνη, οι γιοι του, τα λεγόμενα «ιστορικά» στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Κανένας απ' όσους τον γνώρισαν πολύ καλά δεν άνοιξε το στόμα του να μας πει ποιος αληθινά ήταν ο πράγματι χαρισματικός υιός του παπατζή Γεωργίου και του φαιδρού Γιώργου, επίσης πρωθυπουργοί. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, του οποίου τα προσόντα του όχι απλά έβλαψαν την Ελλάδα, αλλά, κι αυτό ήταν το υπέρτατο κακό, φώτισαν μονοπάτια και νοοτροπίες που χαρακτήριζαν τους επόμενους απ' εκείνον πρωθυπουργούς.

Οι αράδες αυτές με αφορμή ότι το 1989, σα σήμερα 13 Ιουλίου, ο μεγαλύτερος επιβήτορας της πολιτικής Ελλάδος Ανδρέας Παπανδρέου σε ηλικία 70 χρονών ενυμφεύθη την, τότε, 34χρονη Δήμητρα-Μιμή Λιάνη.

Διαβαστε ακομα:

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΚΟΜΜΑ