ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ

 
Μιλάμε με γεγονότα. Τον Ιανουάριο του 2015 κερδίζει τις εκλογές ο Σύριζα με 36,34%. Ήταν αναμενόμενο. Μετά από εννέα μήνες, ξαναγίνονται εκλογές και πάλι πρώτος ο Σύριζα με 35.46%. Μεγάλο νούμερο κι αυτό. 
 
Στις περασμένες εκλογές, Ιούλιο του 2019, το κόμμα του Τσίπρα πιάνει 31.53%. Πολύ μεγάλο νούμερο. Μετά από 4,5 χρόνια στην κυβέρνηση και κωλοτούμπα στην κωλοτούμπα, να ξεπερνάει το 30 τα εκατό είναι πολύ ελπιδοφόρο, ότι θα ξαναγίνει κυβέρνηση.
 
Γιατί ο Σύριζα δεν σηκώνει κεφάλι σε μια εποχή που όλα είναι ενάντια στην κυβέρνηση κι όλα αβαντάρουν την αντιπολίτευση; Παραγγελιά να είχε κάνει το κόμμα της αντιπολίτευσης, δεν θα ερχόντουσαν καλύτερα τα πράγματα για το κόμμα της κυβέρνησης. Κι όμως, ο Σύριζα ούτε κατά διάννοια πλησιάζει πάνω από 30%. Καθηλωμένος είναι γύρω στο 25%.
 
Ποιος Σύριζα! Κανένας Σύριζα δεν κέρδισε δυο φορές τις εκλογές το 2015. Ο κόσμος δεν ψήφισε κανένα Σύριζα. Καταψήφισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Και το 2019 κανένας αριστερός Σύριζα δεν έπιασε πάνω από 30%. Το κόμμα κόντρα στη ΝΔ πήρε αυτό το ποσοστό. Κι αν σήμερα είναι δεύτερο κόμμα,αυτό συμβαίνει διότι λείπει το τρίτο κόμμα.
 
Γιατί ο Σύριζα έχει βαλτώσει; Έχει κολλήσει σε βούρκο και δεν εισπράττει τη φθορά της ΝΔ, που τόσα έχουν έρθει στο κεφάλι της; Επειδή ο πολύς κόσμος έχει καταδικάσει οριστικά τον Σύριζα και δεν ξεχνάει αυτά που έκανε ως κυβέρνηση. Κι όταν λέμε Σύριζα, δεν εννοούμε - ούτε οι συριζαίοι το εννοούν -  πως είναι αριστερό κόμμα. Πάει αυτό, μας τελείωσε. Ο Σύριζα πλέον παίζει ως αντίπαλος της ΝΔ, όχι ως αριστερή πολιτική πρόταση.
 
Οι ευθύνες της ΝΔ ξεχάστηκαν και ξανάγινε κυβέρνηση. Το ίδιο και με τον Σύριζα, θα ξαναγίνει κυβέρνηση, αν δεν... προλάβει να μπει σφήνα ένα κόμμα που θα φτιαχτεί νύχτα και από το πουθενά. 
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ... ΔΙΑΦΟΡΑ