Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ... ΑΤΤΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ

 

Από τον Ιούλιο του 1979 ένα καινούργιο κόλπο μπήκε στην καθημερινότητα της πρωτεύουσας. Ο Δακτύλιος. Ή έτσι ή αλλοιώς άλλοτε μερική και άλλοτε ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης. Γιατί; Με την εκ περιτροπής ελεύθερη κυκλοφορία να αντιμετωπιστεί το νέφος. Και αντιμετωπίστηκε;

Όπως όλα τα κυβερνητικά μέτρα αποδείχθηκαν... αποτελεσματικά, έτσι έγινε και με τον Δακτύλιο. Το νέφος εξαφανίστηκε. Άξιος ο μισθός των πολιτικών, των κομμάτων. Οι άνθρωποι δεν ξύνουν πατσές, ούτε απλώνουν χυλοπίτες.

Α, έτσι; Έτσι! Και τότε γιατί ακόμα ισχύει ο Δακτύλιος, που ξεκίνησε ως προσωρινό μέτρο από την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τρία χρόνια αργότερα μονιμοποιήθηκε; Σα σήμερα 2 Νοεμβρίου, το 1982, από την πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έκανε την αλλαγή και στον... Αττικό Ουρανό.

Στην αντιπολίτευση ο Ανδρέας Παπανδρέου ωρυότανε. Να, το πρόγραμμα των 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ! Το πρόγραμμα της Αλλαγής. Μέσα και η καταπολέμηση του νέφους. Το... άλλαξε κι αυτό με το στόμα.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ