ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ... ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

 
Να μη ξεχνιόμαστε. Σήμερα γιορτάζει ο άγιος Νικόλαος, και για κάποιους ο άγιος, ο οσιομάρτυρας Αλέξης Γρηγορόπουλος. Στο πρόγραμμα είναι και το μουντιάλ στο Κατάρ. Πως είπες; Πως άγιος Νικόλαος, Γργηγορόπουλος και μουντιάλ, όλα αυτά είναι άσχετα! Άσχετος είσαι εσύ, φιλαράκο. Δεν ζεις στην Ελλάδα του σήμερα.
Τους βλέπεις στην εξέδρα, στα γήπεδα του Κατάρ, Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, Ισπανούς, Αργεντινούς, Βραζιλιάνους και πανηγυρίζουν, ακόμα κι όταν η ομαδάρα τους χάνει. Και εσύ ο άσχετος σκέπτεσαι: ''Καλά, αυτοί έχουν σαλτάρει; Η ομάδα τους τρώει γκολ κι αυτοί κάνουν σαν τρελοί από τη χαρά τους... ''.
Δεν κατάλαβες, κύριε άσχετε. Πήγε στο Κατάρ για να χαρεί την ομάδα του. Να νοιώσει εθνική και ποδοσφαιρική ικανοποίηση. Και θα του χαλάσει το κέφι το κακό αποτέλεσμα; Αυτός θα ξεδώσει στη μαστούρα του επάνω, διαγράφοντας από το μυαλό του το αποτέλεσμα. Ταξίδεψε στο Κατάρ για να νοιώσει νικητής! Ε, σα νικητής θα εκφραστεί στην κερκίδα, δεν θα τον χαλάσει το αποτέλεσμα, το γκολ του αντιπάλου.
Έτσι και οι  δικοί σου. Γουστάρουν να... θυμηθούν το θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από έναν μπάτσο το 2008, σα σήμερα 6 Δεκεμβρίου. Η οικογένεια του άτυχου Αλέξη λέει ''Μη γίνεται καπηλεία στη μνήμη του παιδιού... ''. Ναι, αλλά οι δικοί σου κάνουν κέφι το σαματά, κάθε χρόνο τέτοια μέρα.  
Διαβαστε ακομα:

Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΜΑΤΙ...