ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ

 
Τρέλα. Αυτή είναι η σωστή λέξη. Η πιο κοντινή λέξη που εκφράζει τον επαναστάτη. Η ''τρέλα'', όχι το πάθος, ο έρωτας, η μανία, το δόσιμο, η ιδεολογία, η πίστη. Η τρέλα κτυπάει κατακέφαλα τον επαναστάτη, και τον κάνει να ενεργεί λες ότι προέρχεται απ' άλλον πλανήτη, ότι είναι εξωγήινος. Τι άλλο παρά τρέλα είναι να θαρρεί πως αυτός δέχτηκε εντολή άνωθεν, από τους ουρανούς, να τα δώσει όλα για το μεγάλο σκοπό.

Ο επαναστάτης είναι τρελός. Όχι ακριβώς, τρελό τον μετατρέπει η τρέλα του. Αισθάνεται υποχρέωση να ξεκινήσει, αυτός, διότι κανείς άλλος όσο ο ίδιος είναι τόσο άξιος. Οι άλλοι απλά θα χρειαστεί να πεισθούν, να ακολουθήσουν.

Η τρέλα του επαναστάτη. Να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα. Του είναι αδιάφορο, άλλωστε. Γιατί; Είπαμε. Επειδή είναι βαρεμένος, κατακέφαλα. Επειδή είναι τρελός, όχι ηλίθιος.

Το γνωρίζει ο επαναστάτης, δεν είναι μαλάκας ότι αυτό που αρχίζει είναι απίθανο, δεν πρόκειται να επιβληθεί. Να γίνει πραγματικότητα. Η Ιστορία είναι αμείλικτη. Τα πράγματα πάνε μόνα τους, καμιά στάση, επανάσταση, κίνημα, πραξικόπημα, οτιδήποτε εκβιαστικό δεν αλλάζει τίποτα. Επί της ουσίας οι ''επαναστάσεις'' προσαρμόζονται στην πραγματικότητα, τα πράγματα ''ξαγυρίζουν'' έτσι όπως ήταν - αν πράγματι είχαν ''αλλάξει''.
Καμία επανάσταση δεν είναι επιθυμία κανενός λαού. Μη μπερδεύουμε την απελπισία του κοσμάκη με το ''ιδεολογικό'' περιεχόμενο, με τα κίνητρο του επαναστάτη. Στα παπάρια του επαναστάτη τι θέλει ο λαός. Ο επαναστάτης είναι τρελός, και τίποτα δεν σταματάει την τρέλα του.
 Στοπ! Μέχρι εδώ, δεν χρειάζεται να πάμε στο παρακάτω. Υπεραρκετές είναι οι αράδες με την ευκαιρία ότι σα σήμερα 21 Ιανουαρίου, το 1924, πέθανε ο Βλάντιμιρ Ίλιτς Ουλιάνωφ, ο γνωστός Λένιν, ηγέτης της Οκτωβριανής επανάστασης το 1918 στην Ρωσία.
Ο Ιησούς Χριστός είναι ο δάσκαλος, ο ραβίνος, ο γκουρού. Το project ''χριστιανισμός'' το ρεκλαμάρισε, τον διέδωσε έξω από το Ισραήλ ο επικοινωνιολόγος, ο διαφημιστής, ο ρεκλαμαδόρος Παύλος. Αυτός ήταν ο project manager του θρησκευτικού προϊόντος.

Ο Μαρξ έγραψε το κομουνιστικό «Μανιφέστο» τον Δεκέμβριο του 1847 στις Βρυξέλλες και τυπώθηκε στο Λονδίνο στις 20 Ιανουαρίου, σα χθες το 1848. Ο γεννηθείς μετά από 22 χρόνια ( στις 22 Απριλίου 1870 στη τσαρική Ρωσία) Λένιν ανέλαβε να οδηγήσει το χορό της δικής του τρέλας.

Διαβαστε ακομα:

AΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΣΤΟΝ... ΜΠΑΙΝΤΕΝ