ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΗΤΑΝ, ΟΧΙ ΠΕΙΡΑΤΗΣ

 
Ο τροχονόμος έχει το ελεύθερο στον ένα δρόμο και δεν δίνει το ελεύθερο στα αυτοκίνητα από τον άλλον δρόμο. Τι σόι τροχονόμος είναι αυτός. Αντί να εξυπηρετεί την κυκλοφορία των οχημάτων προκαλεί ένα άνευ προηγουμένου μποτιλιάρισμα. Οι μεν θα πάνε κανονικά στη δουλειά τους, οι δε να πα' να πηδηχθούνε. Και ρωτάω. Ο υπουργός συγκοινωνιών και η αστυνομία θα τιμήσει τον ηλίθιο τροχονόμο; Κι αν δεν βλάκας, σίγουρα είναι στημένος. Σαμποτέρ.
Δεν τους παίρνω στα σοβαρά όσους ισχυρίστηκαν πως η κυβέρνηση όφειλε να θάψει τον τέως βασιλιά με τιμές αρχηγού κράτους. Ποιον; Αυτόν που είχε καθήκον να βγάλει την κόκκινη κάρτα στους πραξικοπηματίες αξιωματικούς τον Απρίλιο του 1967. Μιλάμε σοβαρά; Να τιμηθεί ο υπουργός που τα άρπαγε; Ο στρατηγός που πρόδωσε; Μια ήταν ήταν η δουλειά του Κωνσταντίνου. Να προστατεύει το Σύνταγμα, τοι οποίο κατούρησαν οι χουντικοί. Και το 'ίδιο έκανε και ο βασιλιάς. 
Γι΄ αυτό τους έχει μια χώρα τους Βουρβώνους, και τους Ουίνσδωρ, και τους Γλύξμπουργκ. Και δεν τους πληρώνει μόνο το... μισθό τους, αλλά τους χρυσοπληρώνει με την ετήσια βασιλική χορηγία. Όχι τους ίδιους προσωπικά, αλλά στο πρόσωπο τους τους αποζημιώνει για την προσφορά τους  στους θεσμούς. Ποια βασιλική περιουσία; Δεν υπάρχει αυτή. Κανονικά ο βασιλιάς δεν δικαιούται φράγκο. Όσα κονομούσαν ήταν για να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν τα έδινε το κράτος χαριστικά. 
Και στο φινάλε βασιλιά πληρώνεις, όχι πειρατή. Να διαφυλάττει τη νομιμότητα, όχι να,,, σκύβει να περάσει ο επίορκος αξιωματικός.
Και για να μη ξεχνιόμαστε. Η Ελλάδα οικονομικά ξεβρακωνότανε στους βασιλιάδες. Τα κατέβαζε κανονικά. Η κυβέρνηση πλήρωνε και... έκτακτα έξοδα, πέραν της υπέρογκης χορηγίας. Για την πριγκήπισσα Σοφία το ελληνικό κράτος πέντε (αριθμός 5) φορές έδωσε λεφτά; για την... προίκα της. Στη φώτο από το γάμο του τέως με την Άννα Μαρία, η οποία ήρθε... άπροικη στην Ελλάδα. Ούτε σέντσι δεν της έδωσε η κυβέρνηση της Δανίας, δηλαδή ο λαός της χώρας. 
Διαβαστε ακομα:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ..., ΚΥΡΙΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ...