ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ΑΚΟΥΝΕ, ΟΧΙ... ΑΝΤΖΥ ΣΑΜΙΟΥ

 
Περισσότερο από τριάντα χρόνια ζωής έχει ο Σύριζα. Ξεκίνησε σαν κατασκεύασμα του ΚΚΕ με την ταμπέλα ''Συνασπισμός'',  αλλά πολύ γρήγορα οι Ανδρουλάκης, Δαμανάκη, Δραγασάκης, Λαφαζάνης και σία, όλοι οι αποστάτες του Περισσού ανεξαρτητοποιήθηκαν και, μη λέμε πολλά, ο αχταρμάς εξελίχθηκε σε αριστερό κλαμπ. Αχταρμάς, διότι στο μαγαζί βρήκαν την πόρτα ανοικτή και έγιναν μέλη όλων των ειδών αριστεροί, από πρώην τρομοκράτες και αναρχικούς μέχρι διανοούμενοι και συντηρητικοί, παραδοσιακοί της αριστεράς. Ο καθένας με τη... συνιστώσα του.
Οι ''53'', ένα από τα ανέκδοτα του Σύριζα, με αρχηγό τον Τσακαλώτο, παρίσταναν πως ζούσαν ακόμα στον κόσμο τους. Ότι αυτοί είναι η συνείδηση του κόμματος, ενώ στην πραγματικότητα είχαν κατεβάσει τα σλιπάκια της αριστεροσύνης τους, απόλυτα συμβιβασμένοι με τη μαϊμού αριστερά του Τσίπρα. 
Μη ξεχνιόμαστε. Τους αρέσει ή όχι τα πράγματα είχε βάλει στη θέση τους η πρώην τραγουδίστρια σε σκυλάδικα, η κυρία Άντζυ Σαμίου. Πολύ σωστά τα είχε πει: ''Εσείς οι 53 μη ξεχνάτε ότι ο Σύριζα είναι ο Τσίπρας. Αυτόν γουστάρουμε και γι' αυτό είμαστε Σύριζα...''.
Αυτή είναι η αλήθεια, όπως την είπε η 63χρονη σέξυ πρώην τραγουδίστρια. Σε ελεύθερη μετάφραση είπε το εξής: Αφήστε τα σάπια ότι λειτουργείτε πολιτικά σε αριστερό κόμμα. Ότι η επιρροή σας οφείλετε στις ιδέες σας, στις αρχές σας. Αν δεν είχατε βάλει αρχηγό τον Αλέξη θα είσασταν με μονοψήφιο νούμερο... Κάντε μας τη χάρη, λοιπόν''.
Αλήθεια, αν άλλαζε μπροστινό ο σύριζας, έβαζε κάποιον άλλον στη θέση του Τσίπρα, θα παρέμενε στο παιχνίδι; Δεν περιμένουν να ξανακερδίσουν εκλογές με Τσίπρα αρχηγό, αλλά χωρίς αυτόν θα ήταν μονοψήφιο κόμμα.
Διαβαστε ακομα: