Η ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΤΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 
Να μη ξεχνιόμαστε. Να θυμόμαστε. Να κρίνουμε με μάτι και σκέψη καθαρή, όχι απλά πώς φτάσαμε σ’ εκείνο το χάλι της περασμένης δεκαετίας, αλλά και ποιοι μας κυβερνούν. Λαϊκισμός είναι να ξεχωρίζει κανείς αυτούς που μας κυβέρνησαν. Να ξεχωρίσει, δηλαδή, τους δήθεν δεξιούς από τους δήθεν κεντρώους, από τους δήθεν αριστερούς. Οι ίδιοι κυβερνούν! Διαφορετικά πρόσωπα, διαφορετικά κόμματα, όμως οι… ίδιοι! Επόμενο. Ο λαός είναι ίδιος. Ένας άλλος λαός, μ’ άλλα βιώματα, μ’ άλλες προοπτικές, θα άξιζε διαφορετικούς πρώην και νυν κυβερνήτες.
Μια ''ιστορική'' κουβέντα, ειπώθηκε Ιανουάριο, συγκεκριμένα στις 24 του μήνα, το  2012. Η αρχιστελεχάρα του παλαί ποτέ πρώτου κόμματος σε λαϊκή αποδοχή ΠΑΣΟΚ, ο σύντροφος Μιχαήλ Χρυσοχοϊδης, είπε: «Δεν διάβασα το μνημόνιο, το ψήφισα στα τυφλά, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

Αυτή τη μνημειώδη δήλωση τηλεοπτικά έκανε ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Χρυσοχοϊδης. Αφού, δηλαδή, καθάρισε τη δουλειά με το έγκλημα, ανέλαβε να ανεβάσει και την εθνική οικονομία. Ακόμα, ο Χρυσοχοϊδης που φιλοδοξούσε να γίνει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ, είχε προσθέσει: «Το μνημόνιο υπογράφτηκε κάτω από συνθήκες πανικού, διότι υπήρχε ενδεχόμενο παύσης πληρωμών και στηρίχθηκε σε κάποιες παραδοχές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και μέτρα που χτυπούσαν την αγορά».

Ο άνθρωπος ούτε είχε ακούσει τον αρχηγό του Γιώργο Παπανδρέου (φώτο, οι δυο τους) όταν έλεγε ότι «υπάρχουν λεφτά». Καμιά πασοκάρα δεν σχολίασε τον Γεωργάκη. Έτσι και ο Χρυοχοίδης. Είπε πως είχε άλλες υποχρεώσεις. Η πιο μεγάλη υποχρέωση; Να σώσει το πολιτικό του τομάρι. Όπως όλοι, άλλωστε. Και έκλεισε τη δήλωση του ο Χρυσοχοϊδης μ’ αυτή ατάκα: «Άκουσα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ότι τα κάναμε όλα καλά, πικράναμε τον λαό, αλλά σώσαμε τη χώρα. Όχι, εγώ δεν το λέω αυτό»

Κι αφού το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου υιού έσωσε τη χώρα, όπως την έσωσε το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου παππού και του Παπανδρέου πατρός, ήρθε μετά η σειρά του Σύριζα να σώσει κι αυτός την Ελλάδα. Σήμερα μας σώζει ο Μητσοτάκης.
Διαβαστε ακομα:

ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...