ΘΕΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΒΑΣΙΛΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ...

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Ο Σύριζα κατηγορεί την κυβέρνηση για διαπλοκή, η ΝΔ για απεμπλοκή της αντιπολίτευσης. Ακούσαμε κι αυτό, ότι ο Τσίπρας ψάχνεται με επιχειρηματίες. Με ποιόν ο Αλέξης να νταραβεριστεί δηλαδή, με τον Ρέμο ή την Βίσση; Μήπως τους επιχειρηματίες που ελέγχονται από την εξουσία την κρατική; Αυτοί χρειάζονται όπως τα αναλώσιμα προϊόντα. Κι εγώ αν ήμουν Τσίπρας το ίδιο θα έκανα. Τι να κάνω σε προτεκτοράτο; Θα τακιμιάσω με Γιάννα Αγγελοπούλου και Μαριάννα Λάτση, τι να μου κάνει η καλή μανούλα που την λένε Περιστέρα; Αυτή έπαιξε τον ρόλο της. Πλέον έχει αναλάβει το διεθνές ίδρυμα. Δια πρέσβεως Κλίντον. Εδώ είναι Αμερική κι όποιος δεν βλέπει τις εξελίξεις, είναι μακράν νυχτωμένος.

 

Σόιμπλε τέως πια και στο καρότσι, Μέρκελ εκτός κόλπου, ΕΚΤ εναντίον της κεντρικής πολιτικής και μάχη για τα γεωπολιτικά συμφέροντα. Με υδρογονάνθρακες και φυσικά αέρια. Και μπροστά μας η πολιτική της Αμερικής για τύπωμα χρήματος. Το μόνο που έχει μείνει στους Αδώνιδες, είναι κανά θερμό επεισόδιο μπας και γίνει καμιά καθυστέρηση. Τα άλλα όλα είναι έτοιμα. Σαν την λευκή πετσέτα σε τούτο και το άλλο κρίσιμο κι όχι εθνικό θέμα.

Φοβερό αυτό. Άμα είσαι προτεκτοράτο, σε νοιάζει η μορφή της ανώτατης ανάρχιδης εξουσίας. Αν μπορεί και να ‘χαμε βασιλιά τον τέως και μακαρίτη. Ναι, μην γελιέστε. Υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα θέλουν βασιλιά. Δεν έχουν χάσει τις ελπίδες τους όσο ζούνε τα παιδιά του Κωνσταντίνου. Αφού μας γαμάνε που μας γαμάνε κάποιοι, να μην γαμιόμαστε με γαλαζοαίματους; Κι άμα μάλιστα δεν μας την πέσανε κι επαναστάτες, σιγά μην πάμε με την μπλέμπα την δημοκρατία του περιπτερά. Ε, όχι Τσίπρ και βαθειά αντίσταση.

Αυτά τα λένε άνθρωποι με χρήμα ακόμα. Δεν τους φταίνε οι ίδιοι, αλλά ποιος επιτηρεί την κυβέρνηση. Μιλάμε για οικογενειακή παράδοση, που προτιμούσε Μοναστήρι αντί για Θεσσαλονίκη. Μιλάμε για παράδοση των λόγων του Αϊνστάιν: Η ιδιοφυία έχει σύνορα. Ακριβώς ίδια, και το δίκαιο των προσφύγων, που ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΑΝΖΙΤ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ.

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; Ρε, τι μου έρχεται στο μυαλό. Ο Κουμανταρέας ή ο δολοφόνος του; Ψάχνω να βρω, και βλέπω κομματάρχες και λαό. Και κομουνιστικό κόμμα, τελευταίο φαναρτζίδικο της γειτονιάς. ΠΟΥ ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΑΜΗΣΕΙ. Οπότε, λογικά βλέπω τα μήτσι κότσι στο Κολωνάκι. Του πολιτικού, του υπηρέτη του λαού, αλλά και του λαού, του υπηρέτη αυτουνού που είναι πάνω από τον πολιτικό τον οποίο εκλέγει σαν υπηρέτρια. Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; Ρε, το ίδιο ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ. 

Πλάκα κάνουμε, ρε, παιδιά. Κάλπες. Κι ό,τι πει ο λαός. Ανεκπαίδευτη δημοκρατία.  Αυτό λέει ο λαός. Μέχρι και τα ονόματα μίκρηναν. Από πολυσύλλαβα, γίνανε με βιά, σαν το ποίημα του Σολωμού. Τόση δόξα, σκάνε στα γέλια και τα ψευτοκουτσαβάκια. Γαμώ τα κράτη και τα έθνη. Ακόμα δεν ξέρουν πώς να ξεπορτίσουν εκατό πρόσφυγες. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;

Διαβαστε ακομα:

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ