Η ΤΑΣΙΑ ΘΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΣΟΣ

 

γράφει ο στήβεν αβραμίδης


Για άλλη μια φορά είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Ζω σε μια χώρα, που η βουλή, παρόλο που έχει απομακρυνθεί πολλά χρόνια από την αρχαία μας πολιτιστική κληρονομιά, εξακολουθεί να παράγει πολιτισμό και να αποφασίζει και όσα δεν είχαν προβλέψει ακόμα και οι δήθεν σοφοί πρόγονοι μας. Λες κι αυτοί δεν είχαν διεμφυλικούς π.χ..

Φυσικά και είχαν, αλλά κάνανε τα στραβά μάτια. Και τολμώ να πω 'οτι επίτηδες δεν ασχολιόντουσαν με το θέμα και το άφηναν να σέρνεται. Ενώ εμείς, οι νεοέλληνες τολμήσαμε διότι, πρώτον, έχουμε τεράστιο σεβασμό στην διαφορετικότητα και, δεύτερον, δεν αγνοήσαμε την πίεση των εξελίξεων: Είναι τοις πάσι γνωστό ότι από την μια οι ομοφυλόφιλοι δεν γεννάνε, αλλά από την άλλη πολλαπλασιάζονται.

 

Η κοινωνία μας χρειάζεται ένα πληρέστερο νομοσχέδιο και δεν είναι πρέπον να μην προχωρήσουμε κι άλλο. Μετά τις προσεχείς εκλογές είμαι σίγουρος ότι μια άλλη συγκυβέρνηση αλά Σύριζα- Ανέλ που άλλα θα έχει πει άλλα κι άλλα θα κάνει, θα συμπληρώσει τα κενά. Ας πούμε την περίπτωση όπου ο άνδρας σύζυγος αποφασίζει να αλλάξει φύλο και να χωρίσει. Ποιος θα δώσει την διατροφή;

Το νερό μπήκε στο αυλάκι. Κι όταν ο Βασιλάκης δηλώσει Βασιλική, ποιοι συμμαθητές του στα 15 τους, θα σκεφτούν να του κάνουν bullying; Όταν η Τασία πιάσει τον πατέρα της και του πει ότι είναι Τάσος και σκέφτεται να προσθέσει όργανο, θα υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος μέσα στην ελληνική οικογένεια. Μόνο καλά έφερε το νομοσχέδιο του 2017, να γιατί οφείλουμε να επικροτούμε τα έργα της βουλής, που ναι μεν δεν έλυσε τα θέματα των αναπήρων ή γενικότερα της οικονομίας, αλλά στα... διαφορετικά σκίζει.

 

Και σκίζει, όχι μόνο για τα λάθη της φύσης. Σκίζει και για εμάς, τους κοινούς, τους μη διαφορετικούς, όταν δίνει όλα τα όπλα σ' αυτούς που δεν είναι ευχαριστημένοι με τα φύλα τους, και να το φωνάξουν, και να πάρουν τις αρμόζουσες ταυτότητες, αλλά και να κάνουν εγχειρήσεις, που κατά την πρόταση του Κακλαμάνη, θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα οποία μπορεί να μην έχουν λεφτά ούτε για γάζες, αλλά ας μην μένουμε σε λεπτομέρειες.

Και σκίζει για εμάς, διότι αν οι διαφορετικοί δεν χρησιμοποιήσουν τα οφέλη αυτού του νομοσχεδίου και δεν προχωρήσουν στην αποκάλυψη των προτιμήσεων τους, τότε εμείς θα είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε την σχετική καζούρα μας με τους κρυφούς και τις κρυφές. Τι δηλαδή; Να μην κάνουμε χαβαλέ με τον μαλάκα που θα προτιμήσει να είναι μαύρος παρά ομοφυλόφιλος επειδή αν είσαι μαύρος δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις στη μάνα σου ( Charles Pierce ).

Είναι βέβαια προφανές, ότι επιβάλλεται να ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο τη διαφορετικότητα να εκδηλωθεί. Βέβαια πάντα θα υπάρχουν οι... διαφορετικοί που θα αρνούνται να ξεκαρφωθούν. Από την άλλη ένας κόσμος ολόκληρος ψοφάει, νοιάζεται ποιος είναι ο πραγματικός άνδρας μιας διάσημης σχέσης και τα τοιαύτα.

Μην λέμε πολλά. Η βουλή έκανε το καθήκον της, τόλμησε κι έδωσε την ευκαιρία. Στους διαφορετικούς να επιλέξουν, είτε να γίνουν πιο κανονικοί απ' εμάς, είτε να παραμείνουν κρυφοί και σίγουρα αξιοκατάκριτοι από εμάς, που γουστάρουμε τις καθαρές κουβέντες. Δεν θέλουμε την αδερφάρα και την λεσβιάρα στον ανδρικό πληθυσμό, ούτε να κατατάσσουν τους δήθεν οικογενειάρχες, στις κλασικές λούγκρες, ονόματα δεν λέμε. Είμαστε περήφανοι για την βουλή μας, αν όχι τότε να πέσει φλεγόμενη λατσιχόπουτσα να μας κάψει.
Διαβαστε ακομα:

ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΤΗΝ ΛΕΣ ΚΑΙ... ΜΑΙΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ