Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΑΘΙΟΥ

 
Μάθιου Νίμιτς. Αμερικάνος διπλωμάτης, 84 χρονών. Νομική του Χάρβαρντ. Του δημοκρατικού κόμματος. Ειδικός απεσταλμένος, από το 1994 για την «επίλυση» της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. Του ΟΗΕ απεσταλμένος, όχι του ΝΑΤΟ, όχι των ΗΠΑ, όχι της Καζανόστρα

Του ΟΗΕ, το τονίζω, εκπρόσωπος ο Νίμιτς από το 1994 μέχρι το 2019 με στόχο να κλείσει, επιτέλους, το καταραμένο θέμα των Σκοπίων. Ο ΟΗΕ είναι οργανισμός παγκόσμιος για την ειρήνη, πρώτα απ’ όλα. Κι αφού είπα όσα λιγότερα και τηλεγραφικά, περνάω στο παρασύνθημα.

Μη ξεχνιόμαστε, για τη Συμφωνία των Πρεσπών που ισχύει από το Φεβρουάριο του 2019. Είχε πει ο μπάρμπα Μάθιου Νίμιτς: «Αν δεν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών μπορώ να προβλέψω ορισμένα αρκετά επικίνδυνα σενάρια... ».
Είπες κάτι και δεν το άκουσα; Ο μπάρμπας ήταν ξεκάθαρος, περισσότερο δεν γινόταν. Είπε ο κωλόγερος πως Δεν χρειάζεται να σας πω τι σας περιμένει, αν δεν ψηφίσετε την «Συμφωνία», που ενδιαφέρει κάποιους... άλλους κυρίους, ξεχάστε τους δήθεν... άμεσα ενδιαφερομένους, τους συντρόφους Τσίπρα- Ζάεφ. 
Αυτά είχε πει ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Matthew Nimetz και αναφερόταν σ' αυτούς που είχαν υποχρεώσει τους Τσίπρα- Ζάεφ να τα βρουν, να υπογράψουν. Και τα κατάφερε ο Νίμιτς, μετά από 25 χρόνια διπλωματικού αγώνα μόνο όταν βρήκε μπόσικο τον Τσίπρα για να δοθεί το… σωστό όνομα στα Σκόπια. Αυτό της Βόρειας Μακεδονίας. 
Στη φώτο, Τσίπρας, Ζάεφ, Κοτζιάς και Νίμιτς.
Διαβαστε ακομα:

ΤΕΡΕΝΣ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ... ''ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ