ΑΣΤΟΝ ΤΟΝ ΛΕΧΡΙΤΗ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΙ...

 

Προσωπικά, δεν με προκαλεί καθόλου ο ασχημάντρας Ερντογάν. Νομίζω και πολλοί Έλληνες το ίδιο, δεν τον παίρνουν σοβαρά. Έχω βαρεθεί να μου την σπάνε όλοι όσοι στην Ελλάδα βάζουν να παίζει η γνωστή κασέτα. Ότι ο Τούρκος πρόεδρος προκαλεί πάλι, για τούτο και το άλλο. Τέτοια λέει ο μαγκούφης και γελάει το σύμπαν των ανθρώπων, όσων σκέπτονται. Όσων έχουν ξεφύγει από τα φεγγάρια του σκότους.

Γιατί να με προκαλούν όσα σαλιαρίζει ένας χάλιας; Ο συγκεκριμένος ρεζίλης. Έκανε τζαμί την  Μείωσε την αξία και τη διαχρονικότητα της Άγιας Σοφιάς; Όχι, βέβαια. Ούτε πήρε πόντους η έννοια του μουσουλμανικού τεμένους επειδή μετέτρεψε σε τζαμί τον κορυφαίο και τον πλέον ιστορικό χώρο χριστιανικής λατρείας. Επιτέλους! Δεν πρόκειται να... πάθει τίποτα η Άγια Σοφιά, επειδή την ξανάκαναν τζαμί. Η Τουρκία παθαίνει. Με τον Ερντογάν καταδεικνύει τον... πολιτισμό της.
Στην Ελλάδα η εθνική γραμμή είναι να μην αφήνουν αναπάντητη καμιά πρόκληση του Τούρκου. Έτσι ξηγιέται το Μαξίμου. Αν δεν απαντάμε σε κάθε τουρκοβλαχιά είναι σα να δηλώνουμε την αδυναμία μας. Προκαλεί ο Ερντογάν; Θα του δώσουμε απάντηση. Δεν θα τον αφήσουμε να παίζει μόνος επικοινωνιακά.
Εγώ που δεν είμαι πολιτικός δεν θα ήθελα να κάνω κανένα ''διάλογο'' με τη βάρβαρότητα του Ερντογάν. Όσα γελοία και βλακώδή αμολάει δεν τον εκφράζουν. Πολιτικός είναι και απευθύνεται στον όχλο, στον οποίον πουλάει εθνικισμό και του διεγείρει φανατισμό.
Αδιαφορεί ο Ερντογάν αν, με τον εμπρηστικό πολιτικό του λόγο, στέλνει την χώρα του δυόμισυ αιώνες πίσω. Αυτός κάνει επίδειξη προσωπικής ισχύος. Και γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι όσα ελεύθερα πνεύματα της Τουρκίας τολμούν να τον σχολιάσουν, να τον επικρίνουν.
Διαβαστε ακομα: