ΜΝΗΜΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ... ''ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ''

 
«Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σ' ένα απέραντο φρενοκομείο». Είναι η περιβόητη ατάκα στον αέρα από το στόμα πολιτικού, του οποίου η πορεία ήταν απόλυτα πρωταγωνιστική τόσο πριν τη δικτατορία όσο και μετά τη μεταπολίτευση. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στις 11 Ιανουαρίου το 1989, είπε την ιστορική φράση:
«Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο φρενοκομείο»
Υπερβολή; Ψέμα; Δικαιολογία; Τίποτα απ' αυτά, απλά πρόκειται για διαπίστωση, μάλιστα η οποία και μετά την εποχή Καραμανλή επιβεβαιώνονταν. Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες παρουσιαζόταν αύξηση στους ψυχικώς πάσχοντες. Για ποιο λόγο; Το 20% απ' αυτούς που φθάνουν στην απελπισία και την τρέλα οφείλεται στις δημοσκοπήσεις. Το 93% λόγω απογοήτευσης για τα οικονομικά  της χώρας. Το 62% από την οργή για την εξαθλίωση, άλλοι λόγω φόβου ή ντροπής για τα συμβαίνοντα. Ποιος φταίει;
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θυμίζω ότι είχε αποφανθεί ότι «το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (της ΕΕ) δρα ως μόνιμος ζουρλομανδύας». Ένας άλλος... ειδικός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να διορθώσει τον τότε υπουργό οικονομικών κάνοντας λόγο για «δίγλωσση κυβέρνηση και σχιζοειδή συμπεριφορά Τσακαλώτου». Ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ, τότε αντιπολίτευση, είχε τονίσει πως «θα χρειαστεί να παρέμβει ψυχαναλυτής».

 

Αντ’ αυτού, όμως παρενέβη το Μαξίμου με μία άκρως... επιστημονική γνωμάτευση: «Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι "η επιστολή Τσακαλώτου ήταν κατάπτυστη", μετά τα όσα ο ίδιος υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με πολιτικούς όρους. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...».

Ο Γιάννης Πανούσης το είχε προβλέψει από τις 19 Ιουνίου 2015, ενώ ήταν ακόμη αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Οι πολιτικοί, είχε πει ο εγκληματολόγος πρώην υπουργός, πρέπει να εξετάζονται από ψυχίατρο «για να μη γίνουμε ένα απέραντο φρενοκομείο»! Μνήμη Καραμανλή!!!
Ζούμε εδώ, αυτός ο τόπος είναι δικός μας, με την έννοια ότι εδώ γεννηθήκαμε και εδώ θα πεθάνουμε. Πέραν, λοιπόν, από το πατριωτικόν του πράγματος το «Εδώ» έχει και την πρακτική του αλήθεια. Έχει σημασία, λοιπόν, να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, εμείς οι ζωντανοί, όχι τα βουνά και οι θάλασσες που δεν θα πεθάνουν. Θα μείνουν και μετά από εμάς
Ως πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αποκαλούμενος και εθνάρxης, είπε την «ιστορική» ατάκα, που είχε εντυπωσιάσει. Που είχε παίξει μέχρι σε σκετς στις καλοκαιρινές επιθεωρήσεις.

«Η χώρα έχει μεταβληθεί σε απέραντο φρενοκομείο» ανακάλυψε ο μακαρίτης. Το μπουρδέλο το είπε τρελοκομείο. Έτσι είναι. Το ποιοι είμαστε, το πως συμπεριφερόμαστε ως κοινωνία, κατά τον μεγάλο πολιτικό άνδρα, δεν είναι θέμα μαλακίας, έστω φιλοσοφίας, αλλά ψυχασθένειας.

Νοέμβριο του 1982 βγήκε στην πιάτσα ο αποδυτηριάκιας και έλεγε τότε του Ανδρέα Παπανδρέου ότι είσαι πρωθυπουργός σε μπουρδέλο. Και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι είσαι η αντιπολίτευση του μπουρδέλου.

Να ξέρουμε τι λέμε. Τι θα πει είμαστε φρενοκομείο; Δεν κατάλαβα. 

Να πούμε και το άλλο. Ο Καραμανλής γεννήθηκε το 1097, σα σήμερα 8 Μαρτίου, και από το 1956 πρωτοέγινε πρωθυπουργός. Δεν έχει καμία ευθύνη για το αν είμαστε τρελάδικο ή, κωλοχανείο;

Με την ευκαιρία, μη ξεχάσω και το άλλο. Δολοφονήθηκε το Μάιο του 1963 ο βουλευτής της αριστεράς Γρηγόρης Λαμπράκης από το παρακράτος, από καθάρματα με την ευλογία κρατικών λειτουργών και ο τότε πρωθυπουργός Καραμανλής είχε αναφωνήσει: «Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;».

Ο κανένας! Αυτή είναι η αλήθεια. Το μπουρδέλο δεν κυβερνάται από εκλεγμένο. Η Ελλάς για δεκαετίες ήταν ακυβέρνητη. Επειδή αυτό γουστάρει ο λαός. Δεν κάνει κέφι κανέναν κυβερνήτη ο Έλληνας, παρά μόνο να παραμυθιάζεται από τον πολιτικό. Και το κράτος ο Έλληνας το θέλει μόνον για να του ζητάει. Κι όλοι οι πρωθυπουργοί, εθνάρχες και μη, πάνε πάσο με χίλια τον κόσμο, που έχει καλομάθει να του κάνουν πεοθηλασμό οι κυβερνήτες του. Από κοντά, τσιμπούκια στον λαό, κάνουν και όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων.

Αυτή ήταν η κατάσταση στο μπουρδέλο, φρενοκομείο για τον ιδρυτή της ΕΡΕ προχουντικά και μεταχουντικά και μεταπολιτευτικά, βόλεψε τους δανειστές να μας φορέσουν τα μνημόνια 100 χρόνια.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, OI YESMEN ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ