ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ...2046!

 
Τι μπορεί να πάθει κάποιος από μια γυναίκα. Ποια καταστροφή τον περιμένει, να το πούμε πιο σωστά, όταν έχει αδυναμία στο γυναικείο πράμα. Ρε, και στο αντρικό να έχει αδυναμία, όταν είναι στην τύφλα, δεν βλέπει τίποτα άλλο, παρά μόνο να ικανοποιηθεί σεξουαλικά, με συνέπεια να φάει εύκολα το κεφάλι του. Αν, βεβαία, τον έχουν στήσει, όπως συνέβη στην περίπτωση του Τζων Προφιούμο. 
Καθόλου απλό να είναι κανείς κατάσκοπος. Και μόνο που το σκέπτομαι, παθαίνω. Φαντάζομαι τον αγαπημένο μου, την αδυναμία των παιδικών μου χρόνων, τον Κιμ Φίλμπυ. Διάβαζα σαν πεινασμένος σκύλος ό,τι σχετικό μ' αυτόν γραφότανε. Ήταν ο επικεφαλής της βρετανικής κατασκοπίας, ειδικά στο κλιμάκιο που παρακολουθεί τις μυστικές υπηρεσίες της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης, και ταυτόχρονα ήταν πράκτορας των Ρώσων. Ζαλίζεσαι, μουδιάζεις και μόνο να σκεφτείς κάθε στιγμή της προσωπικής του ζωής. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, ακόμα και στον ύπνο του θα ήταν στην τσίτα. Μια ζωή βουτηγμένη στο φόβο, στην αγωνία μήπως τον ψυλλιαστούν. Μια ζωή στο κορώνα γράμματα, από μια μονάχα απρόσεκτη κίνηση.

Τζων Προφιούμο. Αυτός δεν ήταν κατάσκοπος. Αυτός ήταν μουνάκιας. Υπουργός εθνικής αμύνης της Αγγλίας. Εποχή ψυχρού πολέμου ανάμεσα σε ΕΣΣΔ και ΗΠΑ, και από κοντά η δυτική Ευρώπη στην πλευρά της Αμερικής. Και τα πανεπιστήμια της Βρετανίας να γεννάνε κομουνιστές κάργα ιδεολόγους έτοιμους να στρατολογηθούν πράκτορες υπέρ της Ρωσίας. Το φοιτηταριό μπουκάριζε στον κρατικό μηχανισμό της Μεγάλης Βρετανιας, καταλάμβανε πόστα καίρια και χωρίς αμοιβή δούλευε για την KGB. Είναι η εποχή των χίπυς, της σεξουαλικής επανάστασης, των αντιεξουσιαστικών κινημάτων, της ροκ μουσικής, της μαριχουάνα, όλα τα σχετικά.

Προφιούμο, πέθανε σα σήμερα 9 Μαρτίου, το 2006 από εγκεφαλικό στα 91 του. Στη φώτο, με την σύζυγο του, ηθοποιό του θεάτρου. Στην Ιστορία ο Άγγλος υπουργός άμυνας περνάει ως το το θύμα του μεγαλύτερου κατασκοπικού σκανδάλου σίγουρα της Βρετανίας, αν όχι και της Ευρώπης. Ένα πουτανάκι, μοντέλο και χορεύτρια, η Κριστίν Κήλερ, μόλις 19 χρονών, ήταν γκόμενα του Ρώσου πράκτορα στο Λονδίνο Γεβγένι Ιβανώφ.

Η Κήλερ την έπεσε στον Πορφιούμο, αυτός τσίμπησε κι έτσι άρχισε το πλάνο συλλογής πληροφοριών για τις πυρηνικές κεφαλές που υπήρχαν στη Δυτική Γερμανία. Μια ιστορία που δεν κλείνεται σε λίγες αράδες.

Η Κρίστιν Κήλερ το 1993, σε δείπνο στη Μόσχα βρέθηκε κατά τύχη με τον πρώην γκόμενό της Ιβανώφ ο οποίος της ζήτησε... συγγνώμη. Επειδή την είχε αποπλανήσει ερωτικά και την χρησιμοποιούσε προκειμένου να αποσπά πληροφορίες από υπουργό αιχμής του ΝΑΤΟ. Η Κρίστιν Κήλερ στην δίκη θεωρήθηκε ένοχη για ψευδορκία, εξέτισε ποινή 9 μηνών κι όταν αποφυλακίστηκε πούλησε την ιστορία της στις εφημερίδες.

Η Κριστίν Κήλερ στα τελευταία της χρόνια ζούσε στο Τελ-Αβίβ, εκεί όπου είχε παντρευτεί επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων. Γεννήθηκε το 1942 και πέθανε 4 Δεκεμβρίου 2017, και αφού έκανε δύο αποτυχημένους γάμους και δύο γιους, κάθισε να γράψει βιβλίο για το σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνίστησε και ο φάκελος του οποίου θα ανοίξει από τις μυστικές υπηρεσίες της Αγγλίας το 2046. Μέχρι τότε θα λέγονται πολλά και διάφορα και διαφορετικά.
Διαβαστε ακομα:

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΩ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ