ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ SHOW ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

Ένα κάρο παραμύθια έλεγε από τα μπαλκόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου μέχρι να γίνει, τελικά, πρωθυπουργός. Ποια είναι η κουβέντα; Από το καλοκαίρι του 1974 μέχρι το φθινόπωρο του 1981 ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί τα άντερά του. Σ’ όλους. Άνδρες, γυναίκες, νέους, γέρους, εργαζόμενους, βιοτέχνες, καταστηματάρχες, δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους, ανέργους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, φοιτητές, στους πάντες όλους.

Ποτέ δεν είπε ο Ανδρέας ότι θα κάνει αυτά που ήταν υποχρεωμένος να κάνει από την Ευρώπη. Ούτε κάποια πράγματα, που απλά προέκυψαν επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ, και τα οποία δεν θα μπορούσε να τα αποφασίσει η ΝΔ. Σιγά τώρα.

Πούλησε σοσιαλισμό το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι σοσιαλιστικό μέτρο ο πολιτικός γάμος. Ότι απέναντι στο κράτος δυο άνθρωποι θεωρούνται παντρεμένοι και χωρίς την ευλογία ενός παπά.

Το 1982, σα σήμερα 22 Μαρτίου, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο νομιμοποιείται ένας γάμος και πολιτικά, όχι απαραίτητα θρησκευτικά, εκκλησιαστικά. Δεν είναι επίτευγμα αυτό του… σοσιαλιστικού κινήματος. Ισχύει και προ ΠΑΣΟΚ σε καραμπινάτες δεξιές, καπιταλιστικές χώρες.

Έγινε, λοιπόν, πραγματικότητα και στην Ελλάδα ο πολιτικός γάμος. Κατάκτηση; Τότε, πως εξηγείται το περίεργο(;). Σχεδόν όλοι όσοι θέλουν να κάνουν τη μαλακία να παντρευτούν, ακόμα κι αν περάσουν από τον δήμαρχο, κάνουν και γάμο - παράσταση στην εκκλησία. Μέσα σ' αυτούς και μελλόνυμφοι που δεν γουστάρουν καμιά επαφή με τη θρησκεία.

Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ