ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ

 

Δολοφονία του Χίτλερ σχεδίαζαν Γερμανοί αξιωματικοί, υψηλόβαθμοι βέβαια. Κάποιοι με δυνατότητα να πλησιάσουν το τέρας με σκοπό να σταματήσει ο πόλεμος και να γλυτώσει η πατρίδα από τον παρανοϊκό καγκελάριο.

Στη “Φωλιά του Λύκου”, wolfsschanze όπως ονομαζόταν το καταφύγιο του Χίτλερ, κάπου στην σημερινή Πολωνία, ο συνταγματάρχης της Βέρμαχτ κόμης Κλάους Φίλιπ Μαρία Σενκ φον Σταουφενμπεργκ, πρωτεργάτης της συνωμοσίας, αφήνει μια δερμάτινη τσάντα κάτω από το τραπέζι (στο σκίτσο) με εκρηκτικά και ο ίδιος αποσύρεται από την αίθουσα. Συνέβη 20 Ιουλίου το 1944, λίγο πριν χάσει τον πόλεμο η Γερμανία από τους Συμμάχους.

Το περιβόητο σχέδιο “Βαλκυρία” απέτυχε. Ναι μεν η έκρηξη έγινε, αλλά ο Χίτλερ δεν ψόφησε. Ο Σταουφενμπεργκ είχε κιόλας πετάξει με αεροπλάνο στο Βερολίνο σίγουρος για την δολοφονία του Χίτλερ, προκειμένου να καθοδηγήσει με τον άλλο συνωμότη, τον υποστράτηγο Χένιγκ φον Τρέσκωβ, το στρατιωτικό πραξικόπημα σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη συμφωνία με τους Συμμάχους.

Σώθηκε, λοιπόν, ο Χίτλερ και η Γκεστάπο συνέλαβε 7.000 από τους οποίους σκότωσε 4.980. Ο Στάουφενμπεργκ εκτελέστηκε την ίδια κιόλας ημέρα. 21 Ιουλίου, ο αδελφός του κρεμάστηκε, η πεθερά του δολοφονήθηκε σε στρατόπεδο. Η κόμισσα Νίνα, μητέρα 4 παιδιών, γλύτωσε διότι ήταν έγκυος και περίμενε το θάνατο στο κελί της αφού πρώτα θα γεννήσει.

Και η δολοφονία του Χίτλερ απέτυχε. Και το πραξικόπημα των συνωμοτών, διότι πολλοί αξιωματικοί αρνούνταν να στραφούν ενάντια στο καθεστώς.

Γεννήθηκε η κόρη του Στάουφενμπεργκ, η Κονστάντζα, η οποία μετά από χρόνια είπε πως δεν της έλειπε ο πατέρας της, διότι δεν τον γνώρισε. Τον σκεπτόταν σαν άνθρωπο, όχι σα βομβιστή. Ο πρωτότοκος γιος Σταουφενμπεργκ, υποστράτηγος, στα 80 του χρόνια, είπε στους Times του Λονδίνου: “Η αποτυχία της συνωμοσίας αποδείχτηκε θετική έκβαση στη μετέπειτα πορεία της Γερμανίας. Τελικά, είχε συμφωνήσει σε αυτό και η μητέρα μου. Τι θα συνέβαινε αν ο πατέρας μου σκότωνε τον Χίτλερ; Ίσως ένας εμφύλιος πόλεμος. Το μεγαλύτερο μέρος της γερμανικής κοινωνίας θα εκλάμβανε ως “πισώπλατη μαχαιριά” τη δολοφονία Χίτλερ, όμοια με την προδοσία των πολιτικών, των διανοούμενων και των εβραίων στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο. Και μετά την δολοφονία Χίτλερ είναι απίθανο να μην συνεχιζόταν ο πόλεμος, διότι απλά ήλπιζαν οι συνωμότες ότι θα φθάσουν σε μια κάποια εκεχειρία με τις δυτικές δυνάμεις. Το να κρατηθούν οι Σοβιετικοί έξω από την Γερμανία ήταν μια ψευδαίσθηση εκείνων που ήθελαν να σκοτώσουν τον Χίτλερ”.

Η Άγκελα Μέρκελ. Στην επέτειο των 70 χρόνων από την απόπειρα, το 2014, η καγκελάριος της Γερμανίας για τους συνωμότες είπε: “Ενήργησαν με τη συνείδησή τους. Οφείλουμε πάντα να τους σκεπτόμαστε”.

Το 1952 γερμανικό δικαστήριο αναγνώρισε την “ηθική υπόσταση” και τη “νομιμότητα” της γερμανική αντίστασης κατά των ναζιστών. Έτσι δεν ίσχυε πλέον η κρατική απόφαση να αρνιέται την σύνταξη χηρείας στην κόμισσα Στάουφενμπεργκ.

Ο Αδόλφος Χίτλερ γεννήθηκε 20 Απριλίου 1889 και αυτοκτόνησε 30 Απριλίου 1945.
Διαβαστε ακομα:

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΣΜΟΣ