ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 
Τη χοντρή πλάκα τους πάθανε τα γκάλοπ. Ποια γκάλοπ; Οι εταιρείες που κάνουν τις δημοσκοπήσεις προεκλογικά. Στην πραγματικότητα πολύ πριν αρχίσει η τελική προεκλογική μάχη. Όλοι οι σοβαροί,μέσα και οι Ευρωπαίοι  έδιναν μπροστά τον αντίπαλο του Ταγίπ. Κι όσα γκάλοπ ήταν υπέρ του ασχημάντρα Ερντογάν ήταν υπό τον έλεγχο του.
Τελικά. Πολύ σκληρός για να χάσει ο Ερντογάν. Ο κοσμάκης γράφει εκεί που ξέρει τα σκάνδαλα και ό,τι άλλο σε βάρος του. Γιατί; 
Τι είναι εκείνο που κρατάει τον ασχημάντρα; Γιατί διέψευσε τα προγνωστικά και είναι σχεδόν φαβορί στο δεύτερο γύρο. Τα τουρκάκια θέλουν σουλτάνο. Αυτή είναι η αλήθεια. Παίκτης και εκτός Τουρκίας ο δικός σου. Παίκταρος. Παίζει εκτός έδρας με τη ισχύ πολυεθνικού μαγαζάτορα. Πολυεθνικός. Αυτόν θέλουν τα τουρκάκια. Δεν μετράει η πτώση του νομίσματος, το οικονομικό πισωγύρισμα, οι σεισμοί και ό,τι χρεώνουν στον Ερντογάν οι αντίπλαοι του. 
Θελουν σουλτάνο. Αρχηγάρα. Να τους ανεβάζει το πατριωτικό τους Εγώ. Με Ερντογάν οι Τούρκοι νοιώθουν δυνατοί. Σα φυλή, σαν έθνος. Σαν υπολογίσιμο μέγεθος παγκόσμια. Δεν είναι Κίνα και Ρωσία, αλλά δεν είναι και Αίγυπτος και Συρία. Ανώτεροι από Γερμανία και Αγγλία.
Διαβαστε ακομα: 

ΣΤΟ ΣΕΞ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ