ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

 
Δεν υπάρχει θέμα Τσίπρα στον Σύριζα. Κανονικά ο μπροστινός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περίμενε κανείς να έχει ήδη παραιτηθεί, από το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Αν όχι αυτό, να τον καθαρίζανε επιτόπου τα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Τέτοια κατραπακιά δεν έχει ξαναγίνει. Είκοσι μονάδες πίσω από τον αντίπαλο. Και που 'σαι ακόμα! Παίζεται στάνταρ να κατέβει κι άλλο ο σύριζας στις εκλογές τον άλλο μήνα, με Τσίπρα μπροστάρη.
Κι όμως! Οι συριζαίοι δεν τολμούν να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους. Να κινήσουν τις διαδικασίες αλλαγής αρχηγού. Και ποιον να βάλουν; Δεν έχει το μαγαζί κάποιον μπάνικο και μπαλκονάτο σαν τον Αλέξη. Καταδικασμένοι είναι να συνεχίσουν με τον ίδιον αρχηγό. Οι φήμες και οι ψίθυροι περί αλλαγής του Τσίπρα είναι της πλάκας ιστορίες. Χωρίς Τσίπρα το κόμμα θα πάει σούμπιτο πριν της ώρας του. Θα ξαναβρεθεί στα ποσοστά του, στο 4- 5%.
Γιατί, όμως, δεν υπάρχει θέμα Τσίπρα; Τι ερώτηση κι αυτή! Επειδή ο σύριζας δεν είναι κόμμα αρχών. Είναι κι αυτό κόμμα αρχηγικό. Όπως όλα τα άλλα στην πιάτσα, με εξαίρεση το ένα το κόμμα, το ΚΚΕ. 
 
Αν ο σύριζας ήταν αριστερό κόμμα, δηλαδή λάνσαρε την αριστεροσύνη του, τότε δεν χρειαζόταν πρόσωπο- βιτρίνας να εκπροσωπεί θέσεις και πρόγραμμα. Το κόμμα με Τσίπρα μοιάζει με ποδοσφαιρική ομάδα, ποντάρει στην αντιπαλότητα, όλη η δύναμη πυρός στρέφεται στον αντίπαλο, όχι στο ποιοι είμαστε εμείς, πόσο μετράμε, πόσο απαραίτητοι είμαστε στον τόπο. 
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ Ο,ΤΙ ΨΑΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ